Tradicionalni 26. Zimski fudbalski turnir “Čukarica 2018”, u organizaciji Gradske opštine Čukarica, počeo je danas na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji.

[yuzo_related]

Zimski fudbalski turnir otvorio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji je izveo početni udarac i dodao loptu promoteru turnira Miodragu Martaću, našem poznatom fudbaleru i treneru.

(Youtube/HotSport)

– Gradska opština Čukarica je 2018-tu godinu proglasila “Godinom sporta”, stavljajući poseban akcenat na poboljšanje uslova za bavljenje sportom i fizičkom kulturom na našoj opštini. Sada već tradicionalan Zimski fudbalski turnir “Čukarica 2018”, koji se održava 26. put ovde, na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji, je samo jedna u nizu sportskih manifestacija, kojima otpočinjemo Godinu sporta. Zimski fudbalski turnir je upravo i nastao sa idejom da se utakmicama u zimskom periodu amaterskih klubovima omogući da se što bolje pripreme ze predstojeće prolećno prvenstvo. Kao idejni tvorac ovog turnira, opština se trudi da svih ovih godina na ovaj, ali i na druge načine podstiče razvoj rekreativnog i amaterskog sporta, rekao je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Kolarić je istakao da je u cilju podizanja klupskog i školskog sporta, ove nedelje Gradska opština Čukarica donirala sportske rekvizite za 12 osnovnih i srednjih škola i 30 sportskih klubova, a ova akcija će biti nastavljena i u drugoj polovini februara, kada će sportska oprema biti donirana klubovima za borilačke sportove i sportove sa loptom.

(Youtube/HotSport)

U narednom periodu Gradska opština Čukarica organizovaće niz besplatnih sportskih programa namenjenih svim kategorijama stanovništva, deci, ženama i našim najstarijim sugrađanima.

Otvaranju su prisustvovali potpredsednik Fudbalskog saveza Beograda Miodrag Janković, direktor turnira i pomoćnik predsednika Predrag Jeremić, član odbora Legenda srpskog fudbala i predsednik Trenerske organizacije Srbije Stanislav Karasi i šefica kabineta predsednika Nada Marković.

Na turniru učestvuje 19 ekipa, a finale će biti održano 04. marta na terenima Fudbalskog saveza Beograda.

Današnji rezultati:

IMT – Dunavac 2:5
Brodarac – Rakovica 1:2  
Rušanj – Sparta 0:4
Crvena Zvezda MML – BSK 1926 6:2