2
Domaći fudbal

MEČ ZA ZABORAV: Zvezda remizirala i sa Sileksom, utakmica u senci povrede Boaćija!

Objavljeno: 31.01.18 u 16:59

Nakon jutarnjeg remija sa ekipom Amkara rezultatom 1:1, istim ishodom je završen i susret sa makedonskim timom.

Kombinovani tim Crvene zvezde nije mnogo toga pokazao na utakmici sa Sileksom, koji je na kraju zasluženo ostao neporažen, a najviše od svega ipak brine povreda jednog od najboljih igrača crveno-belih, Ričmonda Boaćija.

Npadač iz Gane je u 18. minutu utakmice hramljući napustio teren, usled povrede lista desne noge, a jasniju situaciju oko Boaćijeve ozlede trebalo bi da imamo do kraja dana.

Što se same utakmice tiče, povreda Zvedinog golgetera kao da je unela još više nervoze u i onako ne baš povezane redove beogradskog tima, koji je prethodno došao do vođtva već u trećem minutu nakon autogola Filipovića.

U tim momentima sve je mirisalo na ubedljivu pobedu srpskog vicešampiona, međutim do kraja poluvremena izabranici Vladana Milojevića stvorili su samo još jednu ozbiljniju šansu i to preko Slavoljuba Srnića, koji je pred odlazak na odmor uspeo da zaobiđe golmana rivala, ali se našao suviše iskosa da bi pogodio gol.

Nastavak utakmice nije doneo prevelike promene u igri crveno-belih, koji jesu imali više loptu u svom posedu, ali taj posed nisu uspeli da pretoče u neku iole ozbiljniju priliku.

Na drugoj strani fudbaleri Sileksa su na startu drugog dela igre iskoristili lošu reakciju uspavane odbrane Zvezde i u 51. minutu došli do izjednačenja. Stelac je bio Blagojević koji je dobro reagovao nakon jedanog centašuta iz slobodnog udarca, sa nekih 25 metara udaljenosti, nadvisio sve u kaznenom prostoru crveno-belih i glavom prebacio istrčalog Supića.

Do kraja su najbolje šanse da dođe do trijumfa Zvezda imala preko Srnića, čiji je udarac u finišu utakmice odbranio Mitrović, kao i preko mladog Ilića čiji je pokušaj zaustavila prečka.

Poslednjih desetak utakmice proteklo je u zadržavanju igre makedonskog tima, koji je mora se reći na kraju zasluženo ostao neporažen.

CRVENA ZVEZDA Kahriman (od 46. Supić) – Gobeljić, Eraković, Babić, Hajdin – Račić, Milijaš – Srnić, Milić (od 46. L.Ilić), Adžić (od 66. Anđelković) – Boaći (od 18. Pavkov)

SILEKS: Mitrović – Blagojević, Gvčev, Stojčevski, Gorgiev, Filipovski, F.Gligorov, G.Gligorov, Timov, Filipović, Timovski.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter