0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘SREĆOM NIJE BILO VEĆIH POSLEDICA’: Mažić otkrio nešto što se do sada nije znalo o incidentu na poslednjem ‘večitom derbiju’

Objavljeno: 25.01.18 u 21:22

Toliko toga se izdešavalo na poslednjem meču koji su odigrali Partizan i Crvena zvezda da je to još uvek aktuelna tema.

Nove detalje otkrio je najbolji srpski arbitar Milorad Mažić koji je sudio tu utakmicu.

Mažić je vodio meč uz svoje asistente Ristića i Đurđevića i ovoga puta glavna tema nakon utakmice nisu bile sudijske greše kako je to ranije znalo da bude, već neredi na južnoj strani stadiona u Humskoj. Mažić je otkrio jedan veoma zanimljiv detalj vezan za pomenuti događaj, a to je da su ga mnogobrojne inostrane kolege zvale nakon ‘večitog derbija’ kako bi se raspitivale o incidentima.

– Pritisak je sastavni deo posla kojim se bavimo, svaki čovek u Srbiji izložen je njemu na svom radnom mestu, to je sastavni deo društva. Moj stav o tome je sasvim jasan, ko ne može da se nosi s pritiskom ne može da beleži vrhunske rezultate. Ne bavim se pisanjem medija i raznih analiza klupskih struktura. Volim da sudim večiti derbi, to je nešto posebno i što ostavlja upečtljiv utisak. Situacija koja se desila na poslednjem derbiju je imala veliki odjek u svetskim medijima, pa sam imao dosta pitanja kolega, ali srećom nije bilo većih posledica jer se problem odmah lokalizovao. Ipak, morala je bolja slika iz Beograda da se pošalje, iako je jasno da je pirotehnika sastavni repertoar derbija, izjavio je Mažić za Tanjug.

Srpski sudija se dotakao i žreba za Ligu nacija juče gde je izjavio da na mečevima Srbije i Crne Gore ne očekuje incidente poput onih kada su igrale naša i selekcija Albanije.

– Atraktivna je grupa, svakog ljubitelja fudbala u Crnoj Gori i Srbiji raduju međusobni dueli, to je zdrav rivalitet. Zemlje smo koje imaju sjajne odnose i ne očekujem da će na utakmici biti izleta iz sportskih okvira, što se dešavalo u prošlosti s drugim reprezentacijama.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter