0
Fudbal

FOTO: Starsport

MLADEN KRSTAJIĆ: Fokus je na Mundijalu, ali mislimo i o istorijskom duelu sa Crnom Gorom

Objavljeno: 24.01.18 u 18:15

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ocenio je danas je grupa koju je nacionalni tim dobio u Ligi nacija neizvesna, da niko od protivnika nije za potcenjivanje, ali da je cilj osvajanje prvog mesta.

Srbija će u igrati u Grupi 4 Lige C novoformiranog takmičenja Evropske fudbalske unije sa selekcijama Litvanije, Crne Gore i Rumunije, odlučeno je danas žrebom u Lozani.

Ono što odmah upada u oči jeste činjenica da će Srbija i Crna Gora prvi put od osamostaljenja igrati na najvišem nivou, nivou A reprezentacija.

– UEFA je ispisala nove stranice fudbalske istorije, a eto voljom žreba dobili smo i istorijski duel Srbije i Crne Gore. Biće veoma interesantno. Grupa je neizvesna, Rumuni gladni uspeha, Crna Gora uvek motivisana. Niko nije za potcenjivanje, naprotiv. Mi ćemo ići korak po korak, znamo šta želimo, cilj nam je prvo mesto, rekao je Krstajić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor je dodao da će nacionalni tim o Ligi nacija više razmišljati posle Svetskog prvenstva.

– Sada je fokus na pripremama za ono što nas očekuje u Rusiji, kazao je Krstajić.

Sportski direktor FSS Goran Bunjevčević rekao je da je grupa teška i da se mora ozbiljno shvatiti.

– Crna Gora je selekcija u usponu, a Rumuni žele da se regenerišu i vrate na staze uspeha. Mi, s druge strane, želimo kontinuitet dobrih rezultata. Biće veoma interesantno, možda nama i najteže, jer se utakmice igraju posle Svetskog prvenstva gde ćemo mi imati veliko ‘pražnjenje’. Nikoga, dakle, ne smemo i nećemo da potcenimo, želimo kontinuitet dobrih rezultata, a to u ovom slučaju znači prvo mesto u grupi i plasman u jaču grupu Lige nacija, rekao je Bunjevčević.

Takmičenje, koje je UEFA zamislila kao zamenu za do sada igrane prijateljske mečeve, igraće se u septembru (6-8. i 9-11), oktobru (11-13. i 14-16) i novembru ove godine (15-17. i 18-20).

Završni turnir biće održan od 5. do 9. juna 2019. godine, a baraž za Evropsko prvenstvo u okviru Lige nacija od 26. do 31. marta 2020. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter