0
Evropske lige

SERIJA A: Milan na krilima Kesija preokrenuo Kaljari (VIDEO)

Objavljeno: 21.01.18 u 20:00

„Rosoneri“ su na gostovanju na Sardiniji došli do pobede od 2:1, u utakmici 21. kola italijanskog šampionata.

Fudbaleri Milana su uz dosta problema izvojevali pobedu nad Kaljarijem, koji je u prvih pola sata bio bolji rival i prvi došao do vođstva i to već u 8. minutu.

Sardi su tada poveli pogotkom Nikola Barele, koji je sa levog boka uputio oštar udarac ka golu Donarume, koji je u toj situaciji mogao i morao bolje da interveniše, a koji je završio u donjem desnom uglu gola gostiju.

Domaćin je i narednih gotovo dvadesetak minuta imao terensku nadmoć i većinski loptu u posedu, ali su „rosoneri“ u poslednjoj trećini prvog dela igre došli k sebi.

Prvu pravu šansu za izjednačenje Milan je imao preko Nikole Kalinića, koji je u padu uputio dobar šut sa ivice peterca, međutim odlično je intervenisao golman Kaljarija, Kranjo.

Već u sledećem napadu veluku šansu je imao i domaćin, kada je Farias ali je ovoga puta golman Milana bio na visini zadatka.

Finiš prvog polvremena doneo je potpuni preokret Milana, a dvostruki strelac bio je Frank Kasi, koji je najpre u 36. minutu realizovao jedanaesterac koji je iznudio Kalinić, a hrvatski napadač je šest minuta kasnije i asistirao igraču iz Obale Slonovače za potpuni preokret.

Drugo poluvreme donelo je bolju igru Milaneza, koji su u 53. minutu umalo duplirali prednost preko Bonaventure, ali je maestralno intervenisao golman domaćina-

Ekipa Đenara Gatuza je najveći deo drugog poluvremena kontrolisala dešavanja na terenu, a u velikom problemu su ostali kada je u 80. minutu Rikardo Rodrigez dobio drugi žuti karton.

Ipak Kaljari nije uspeo da iskoristi brojčanu nadmoć na terenu, a i oni su u 88. minutu takođe ostali sa desetoricom na terenu, nakon isključenja Nikola Barele.

Sardi su u petom minutu nadoknade umalo šokirali protivnika, kada je nakon jednog kornera Frago bio zamalo neprecizan nakon udarca glavom.

ITALIJA 1 – 21. KOLO

Nedelja:

Atalanta – Napoli 0:1 (0:0)
(Mertens 65)

Bolonja – Benevento 3:0 (1:0)
(Destro 35, De Majo 73, Džemaili 88)

Verona – Krotone 0:3 (0:1)
(Barberis 3, Stojan 54, Riči 67)

Lacio – Kjevo 5:1 (2:1)
(Milinković Savić 31, 68, Bastos 83, 86 – Pućareli 25)

Sampdorija – Fjorentina 3:1 (1:0)
(Kvaljarela 30, 60, 68 – Sančez 80)

Sasuolo – Torino 1:1 (0:1)
(Berardi 54 – Obi 26)

Udineze – Spal 1:1 (1:0)
(Samir 11 – Flokari 49)

Kaljari-Milan 1:2 (1:2)
(Barela 8, Kesi 36, 42)

Inter- Roma

Ponedeljak:

Juventus-Đenova

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter