Brazilski vezni fudbaler i definitivno ove zime završava svoj boravak u prestonici Srbije.

Posle dve sezone i preko 50 odigranih utakmica u crno-belom dresu, Everton odlazi iz Partizana.


Defanzivni vezista se iz srpske Superlige seli u Seriju A gde će u nastavku karijere nastupati za SPAL. Ovo će mu biti treća država koju je promenio od kako je 2013. godine imao prvu inostranu sezonu, u Švajcarskoj.

Zbog požrtvovanja i predanog odnosa, navijači Partizana su brzo zavoleli Evertona koji je sa njima sagradio veoma dobar odnos. Brazilac se može izdvojiti kao jedan od najvoljenijih igrača u poslednje vreme, i to ne samo kada je reč o strancima.

Na društvenoj mreži Instagram se Everton oprostio od navijača i kluba uz sledeću poruku:

– Moja osećanja prema Partizanu i navijačima se nikada neće promeniti! Ostaju zauvek! Zahvalan sam navijačima Partizana za neverovatnu podršku i što su mi uvek pomagali. Zato će zauvek biti u mom srcu. Bio sam srećan što sam mogao da dam sve od sebe i pomognem klubu na terenu. Želim da se zahvalim i predsedniku Partizana, ljudima u klubu i svima koji su me zadržavali. Nadam se da me nikada nećete zaboraviti. Ja vas nikada neću.

I iz Humske je stigla poruka za brazilskog vezistu, koja glasi:

– FK Partizan se zahvaljuje Evertonu na svemu što je uradio u protekle dve godine za crno-bele. Želimo ti puno sreće u daljoj karijeri.