Disciplinska komisija evropske fudbalske unije oštro je kaznila Crvenu zvezdu, nakon gostovanja ekipi BATE Borisova, a danas je u “Lutice Bogdana” stiglo i pismeno obrazloženje ove kazne.

Povezane vesti

Podsećamo, crveno-beli su početkom ove godine kažnjeni sa utakmicom bez navijača i 50. 000 evra, pa bi meč šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA trebalo da igraju pred praznim tribinama, što bi bio ogroman hednikep za njih.

UEFA je Zvezdu kaznila zbog podrške navijača generalu, Ratku Mladiću, na utakmici 5. kola Lige Evrope protiv BATE Borisova, odigranoj u Belorusiji, a obrazloženje ove odluke, koje su crveno-beli zatražili, poslato je danas na adresu kluba.

Sada je na potezu rukovodsvo srpskog vicešampiona, koje ima rok od tri dana da odluči hoće li se žaliti na ovu odluku, što će Zvezda sigurno i učiniti, a nakon toga ima i pet dana da tu žalbu i pošalje. Konačna odluka o kazni trebalo bi da bude donesena na početku februara.

Podsetimo, UEFA je letos u kvalifikacijama za Ligu Evrope poštedela splitski Hajduk, kojem je prvobitno takođe bio suspendovan stadion zbog povika “Ubij Srbina”. Ipak hrvatski tim je spasilo to što je gotovo čitav stadion za utakmicu sa Bronbijem već bio rasprodat, pa je na kraju kazna preinačena u zabranu prodaje preostalih ulaznica. Iz redova Zvezde se nadaju da bi slično moglo da se dogodi i sa njima.