2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

AKSENTIJEVIĆ ZA HOTSPORT: Daleko sam od Partizana…

Objavljeno: 16.01.18 u 16:06

Kontakata nije bilo, a ako ostanem u Radničkom borićemo se za izlazak u Evropu. U klubu vlada sloga, predsednik Ivica Tončev se bori da nam omogući što bolje uslove.

Već mesec dana Nikola Aksentijevuć se dovodi u vezu sa povratkom u Partizan, a desni bek koji se priprema sa Radničkim za nastavak sezone ekskluzivno za HotSport otkriva dalje planove, najvljujući da mu je imperativ odlazak u inostranstvo.

– Igrač sam Radničkog i u Nišu trenutno svi dišemo kao jedan. Primaran cilj kluba u nastavku sezone je izlazak u Evropu. To je san predsednika Ivice Tončeva, koji nam je omogućio sve potrebne uslove da to i ostvarimo. U godini kada je srpski fudbal doživeo preporod plasmanom reprezentacije na SP, kao i dobrim rezultatim Zvezda i Partizana u Evropi , donela nam je posebnu motivaciju. Takođe mogu reći da je i borba za plej-of nikad jača. – kaže Aksentijević.

U slučaju ostanka u Radničkom, motiva u nastavku sezone neće manjkati.

– Nije mi teško da igram u Nišu u takvim okolnostima. U ekipi vlada sloga, kako u svlačionici između igrača, tako i sa Upravom, koja se bori da nam u svemu izadje u susret.

Desni bek je kroz karijeru prošao sito i rešeto.

– Lično verujem da sam čovek i igrač koji je daleko od savršenstva, ali sam borac koji deluje u skladu sa svojim ubeđenjima. Nažalost situacija u fudbalu je takva da si sa 27 godina već igrač u poznijem dobu, a samim tim verovatnoća da se reši egzistencija je sve manja- ističe Aksentijević.

Mnoge priče vezane za dalje korake u karijeri nisu blizu realizacije.

– Iz tog razloga zelim da demantujem izjave pojedinih menadžera, da sam blizu prelaska u Partizan, bez obzira što taj klub gledam kao drugu kuću. Sa 19 godina sam napustio Srbiju i čini mi se bio mlad za takvu avanturu. Sada igram dobro, što je potvrđeno pozivom za“ A “ reprezentaciju, za koju sam debitovao protiv Južne Koreje. Posebno sam zahvalan bivšem saigraču, a sadasnjem selektoru Mladenu Krstajiću-, jasan je Aksentijević.

Ljubav prema igri na dva gola traje od malena.

– Fudbal je za mene način života i zahvalan sam Bogu zato što mogu da se bavim poslom koji volim. To je sport koji budi humanost i nadu u mladim ljudima, bez obzira na teške okolnosti u kojima odrastaju-, ističe desni bek niškog tima.

Ponekad treba pronaći prava resenja uz pomoc prijatelja.

-Nemam menadžera i za moju karijeru je zadužena porodica pre svega. Dosta mi pomaze i jedan prijatelj, čije ime ne želim da pominjem, jer je i dalje aktivan fudbaler-. kaze desni bek.

Za sada je povratak u Humsku na dugačkom štapu.

– Ovih dana moje ime se dovodi u vezu sa Partizanom, što ja moram da demantujem. Mene niko nije kontaktirao, a ljudi iz Partuzana me dobro poznaju i verovatno bi pričali sa mnom da tu ima istine- ističe Aksentijević.

Na kraju Aksentijević čeka novi poziv za inostrani angazman.

– Ako se poklope kockice idem dalje, a jasno je da igrači iz manjih klubova nisu toliko na ceni. Primer je moj saigrac Tomić, koji je otišao u Zalgiris i ako po kvalitetu može da igra u Holandiji – zaključio je Aksentijević.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter