0
Fudbal

BILO JE PITANJE VREMENA: Rajan Gigs novi selektor reprezentacije Velsa

Objavljeno: 15.01.18 u 14:30

Ono što je bilo najavljivano danima unazad, dobilo je svoju zvaničnu potvrdu – Rajan Gigs će preuzeti kormilo svog nacionalnog tima.

Nakon završenih kvalifikacija za Mondijal u Rusiji, po Vels neuspešnih jer je Srbija bila na čelu te grupe D, dotadašnji selektor Kris Kolman je otišao sa te funkcije i preuzeo Sanderlend.

Baš oko Nove godine spekulisalo se da bi novi kormilar velškog broda mogao da bude legenda fudbala u toj zemlji, legendarni fudbaler Rajan Gigs.

Čuveno krilo koje se proslavilo u dresu Mančester junajtedu, potvrđeno je, promovisan je na novu funkciju i potpisao je ugovor na čak četiri godine.

To bi značilo da bi Gigs vodio Vels u naredna dva kvalifilkaciona ciklusa, za Evropsko prvenstvo 2020. i Svetski šampionat 2022. godine.

Čuveni Velšanin nema previše iskustva u trenerskoj karijeri. Vodio je Mančester junajted na četiri utakmice u prelaznom periodu kada je Dejvid Mojes dobio otkaz, a bio je pomoćnik dok je menadžer ‘đavola’ bio Luj van Gal.

Za reprezentaciju Velsa upisao je 64 nastupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter