4
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Podsetite se sezone koja je Dušana Mitoševića vinula u legende, a Radničkom donela nadimak ‘Real sa Nišave’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.01.18 u 23:59

Dušan Mitošević, legendarni trener i fudbaler čije ime će zlatnim slovima biti upisano u istoriju niškog Radničkog, preminuo je juče.

Iako je kao trener ostavio najviše traga u kiparskom fudbalu, kao fudbaler je neizbrisivi deo istorije kluba sa Čaira.

Postigao je 48 golova za ovu ekipu, a sudbina je htela da najbolju sezonu do danas sastava iz Niša provede u Francuskoj.

I možda su baš njegovi golovi nedostajali protiv Hamburga.

Jer, u sezoni 1980/81, u Kupu UEFA postigao je gol protiv Linca (2:1, 4:1), a nakon toga i protiv ekipe Beroe (1:0, 2:1).

Na putu se isprečio tim AZ Alkmara te godine (2:2, 0:5).

Naredne sezone usledio je odlazak u Francusku, „Real“ sa Nišave je bio pravi hit Evrope, ali je u polufinalu Kupa UEFA Hamburger bio bolji.

I čekale su Nišlije još sezonu nakon toga za povratak u Kup UEFA. I opet je Mitošević bio tu, i opet je Radnički uhvatio zalet, i pali su Sent Galen (3:0, 2:1), potom i slovački Slovnaft uz dva gola Mitoševića (4:0, 2:3), ali je san o novom polufinalu prekinula ekipa splitskog Hajduka, koja je sa dva puta po 2:0 zaustavila Nišlije na pohodu ka Evropi.

Pogledajte detalje sa utakmice protiv Slovnafta iz Bratislave i podsetite se jednog od najvećih trijumfa u istoriji Radničkog:

(Youtube/ sekurarattu)

 

0
0

4 Komentara

  1. Naziv „Real sa Nišave“ je nastao mnogo pre Mitoševića, zbog beih dresova Radničkog. Čak se i list koji je izlazio pre 50 god tako zvao.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter