Prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza istakao je da je Slavoljub Muslin mnogo grešio oko mladih igrača i da je postojala šansa da ih Srbija sve izgubi.

Slaviša Kokeza je istakao da je imao ozbiljan problem jer je pretilo da Sergej Milinković-Savić, Marko Dmitrović i Nemanja Radonjić obuku dres Crne Gore.


– Imali smo ozbiljna mimoilaženja u pogledu budućnosti srpskog fudbala. Prihvatio sam stav direktora Bunjevčevića da na pravom mestu Milinković-Savić, a onda i Živković, Radonjić, Veljković i Dmitrović moraju da odigraju barem nekoliko minuta za ‘A’ reprezentaciju. Samo zato da bismo ih sačuvali i stavili tačku na spekulacije hoće li neko od njih otići da igra za Crnu Goru, Sloveniju, Makedoniju… Da nam se nikad više ne dogodi ‘Slučaj Marko Arnautović – rekao je Slaviša Kokeza za Informer.

Prvi čovek srpskog fudbala je možda otovrio i Pandorinu kutiju sledećom izjavom.

– Direktno sam pitao Muslina da li je s njima problem fudbalski ili neudbalski. Da li Adem i Sergej zbog nekorektnog ponašanja nisu u prvom planu… Dobio sam odgovor da je jedini razlog zbog kog ih ne poziva fudbalski. Da njih dvojica kvalitetom, načinom igre i znanjem nemaju šta da traže među 20 igrača reprezentacije – rekao je Kokeza i dodao da je bivši selektor svoj stav nije promenio ni posle utakmice Nice i Lacija kada je ‘SMS‘ izdominirao.

– Ni dan-danas ne razumem selektorovo objašnjenje. Uglavnom, njegovo mišljenje bilo je da je Sergej bio jedan od najgorih igrača na terenu u tom susretu. Ne znam šta više od toga da kažem.

Slaviša Kokeza je indirektno potvrdio pisanje HotSporta da bi selektor Srbije trebalo da ostane Mladen Krstajić.