0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

SERIJA A: Benatija i Ščensni junaci Juventusove pobede nad Romom! (VIDEO)

Objavljeno: 23.12.17 u 22:59

„Stara dama“ je na domaćem terenu slavila minimalnim rezultatom protiv Rimljana, u derbi utakmici 18. kola italijanskog šampionata.

Jedini gol na utakmici delo je Mehdija Benatije, koji je u 18. minutu odlično snašao u kaznenom prostoru Rome i iz drugog pokušaja pogodio mrežu rivala. Jednake zasluge za ovaj trijumf snosi i golman Vojček Ščensni, koji je u finišu sjanin intervencijama sačuvao vođstvo koje je domćinu doneo Marokanac.

Juventus je najvećim delom utakmice dominirao na terenu, češće pretio i da su Iguain i drugovi bili samo malo više skoncentrisani mogli su da dosta ranije zaključe ovu utakmicu. Na kraju su domaći imali malo i sreće pošto ih ni njihovi rivali nisu iskoristili nekoliko sjajnih prilika.

Od samog starta utakmice „bjankoneri“ su pritisnuli Rimljane, na čijoj se polovini uglavnom igrao u prvih pola sata. Nagrada za ovakav pristup je stigla u 18. minutu, kada je Benatia iz drugog pokušaja uspeo da savlada golmana Alisona, koji je prethodno sjajno zaustavio i šut Kjelinija.

Tek nekih desetak minuta nakon ovog pogotka Roma je uspela da dođe do daha i pripreti golu domaćina, a najbolju šansu za izjednačenje imao je El Šaravi nakon odlične asistencije Perotija, međutim Ščensni je bio na visini zadatka.

Do kraja prvog poluvremena „Vučica“ je imala još nekoliko polušansi, ali promene rezultata nije bilo, a početak drugog dela doneo je novi pritisak Juventusa.

Domaćin je već nakon 10 minuta igre u nastavku mogao da duplira prednost preko Iguaina, ali ovaj nije iskoristio odlično proigravanje Kedire. Zatim je u 66. minutusjajnu šansu propustio Matuidi, nakon asistencije Mandžukića, a novo proigravanje hrvatskog napadača minut kasnije nije iskoristio ni Iguain.

Torinski tim je dakle u razmaku od 12 minuta propustio tri odlične šanse da poveća prednost, a kazna je mogla da usledi u samom finišu.

Veliku šansu za izjednačenje najpre je propustio Florenci, koji je nakon odlične asistencije De Rosije uzdrmao prečku gola Juventusa, a u 92. minutu isto je uradio i Pjanić na drugoj strani.

Poslednju šansu na utakmici, verovatno i najbolju za goste, imao je Ščik koji je izašao jedan na jedan sa Ščensnim, ali je poljski golman ukrotio njegov udarac i sačuvao pobedu aktuelnom šampionu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter