0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Kakva ludnica! Četiri gola za šest minuta, šest golova za devedeset, dva preokreta – Arsenal i Liverpul 3:3!

Objavljeno: 22.12.17 u 22:50

Fudbaleri Arsenala i Liverpula odigrali su 3:3 u premijernom meču 19. kola Premijer lige.

Kao što napisasmo u naslovu – kakva ludnica!

Liverpul je briljirao, Arsenal bio na kolenima, potom u stilu ranjenog lava za pet minuta postigao tri gola, da bi očajnom reakcijom Čeha „redsi“ stigli do boda.

No, krenimo redom…

Liverpul je, već je napisano, briljirao. I imali su veliki broj prilika, ali su pre svih Salah i Mane propustili šansu da dotuku „tobdžije“ već u završnici prvog poluvremena. Prethodno, Kutinjo je nakon jedne kontre i blokiranog pasa Salaha koji je otišao u vazduh stigao do lopte pre Čeha i glavom lobovao golmana Arsenala u 26. minutu. U samoj završnici prvog dela, Salah je katastrofalno šutirao u situaciji kada je, narodski rečeno, mogao da pita Čeha u koji ugao da pošalje loptu. Ona je nakon intervencije golmana stigla do Manea, koji je pokušao atraktivno, ali je prebacio gol. Već u sledećem napadu Salah je ponovo imao situaciju u kojoj je mogao da se proslavi, ali je u odsudnom trenutku promašio loptu.

Ipak, drugo poluvreme počelo je u znaku Liverpula, ponovo su „redsi“ pretili, bilo je pitanje momenta kada će Čeh kapitulirati po drugi put, što se dogodilo u 52. minutu preko Salaha. 

Bes, inat, šta li, tek – Arsenal je na drugi gol Liverpula odgovorio brzopotezno – Sančez minut kasnije, Džaka četiri, a Ozil šest – tri gola za pet minuta i vođstvo koje je Beljerin mogao da poveća na isteku sata igre, ali je Liverpul došao do daha, odbranio se, vezao nekoliko solidnih napada, ali je Čeh bio na nivou i „skidao“ pokušaje.

No, koliko je dobro reagovao tokom meča, toliko je očajna bila reakcija prilikom šuta Milnera. Pokušao je iskusni golman jednom rukom da skrene loptu. I uspeo je da promeni pravac, pa je umesto u desnom uglu ona završila u levom ćošku njegove mreže za 3:3 u 71. minutu.

Do kraja nije bilo golova, pa u jednom od najboljih mečeva sezone „redsi“ sa „Emirata“ nose bod.

PREMIJER LIGA, 19. KOLO

PETAK

Arsenal – Liverpul 3:3 (0:1)

(Sančez 53, Džaka 56, Ozil 58 – Kutinjo 26, Salah 52, Firmino 71)

SUBOTA

13.30 Everton – Čelsi 

16.00 Brajton – Votford 

16.00 Mančester siti – Bornmut 

16.00 Sautempton – Hadersfild 

16.00 Stouk – VBA 

16.00 Svonsi – Kristal Palas 

16.00 Vest Hem – Njukasl 

18.30 Barnli – Totenhem 

20.45 Lester – Mančester junajted 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter