0
Evropske lige

VREMEPLOV: Od ser Bobija Čarltona do (Zube) Ronalda – najružnije frizure u istoriji fudbala (FOTO)

Objavljeno: 20.12.17 u 23:58

Od samog nastanka fudbalske igre, imidž je sastavni deo njenog postojanja. U nekim momentima čini se (u najmanju ruku) podjednako bitan kao i sama veština na terenu.

Kao što postoje oni koji mu pridaju veliku pažnju (najpopularniji primeri su Dejvid Bekam i Kristijano Ronaldo), postoje i oni čijim greškama se i danas smejemo.

1. Ser Bobi Čarlton

Živa legenda Mančester Junajteda je već kao mladić počeo da gubi kosu, pa je još kao aktivan fudbaler bio skoro ćelav. Upravo to „skoro“ jeste i razlog iz kog se našao na ovoj listi. Iako je ostatak glave bio „go“, Čarlton je odbijao, pre svega zbog začikivanja iz perioda mladosti, da prihvati ćelavost, pa je uporno „negovao“ nekoliko dlaka koje su ostale na glavi. Sve dok se, prema sopstvenom priznanju, jednog jutra nije probudio, pogledao u ogledalo, i rekao „Ovo je užasno.“

2. Kris Vodl

Reprezentativac Engleske i fudbaler koji je 1991. nastupao za Olimpik iz Marseja u porazu od Crvene zvezde u Bariju nakon penala nosi mnogo veći „bol“ od izgubljenog finala Kupa šampiona. Vodl je jedan od fudbalera koji su (u to vreme ponosno) „šetali“ frizuru koja je u engleskoj poznata kao „mullet“, dok je na prostoru Balkana dobila naziv upravo po onima koji su je i „lansirali“ – „fudbalerka“.

3. Majk Verner

Nekadašnja uzdanica Hanze iz Roštoka je još jedan primer „lepote“ ove nekada tako popularne frizure. I hvala mu!


4. Abel Ksavijer

Koliku pažnju je izazvao prelaskom iz Evertona u Liverpul, Portugalac je još više „oduševio“ ljubitelje fudbal veoma zanimljivim izborom frizure. Ili izborima, bolje rečeno…

5. Luis Nazario da Lima Ronaldo

Ronaldo, od milošte među ljubiteljima fudbala zvani Zuba, je 2002. godine na Svetskom prvenstvu bio bez premca najbolji igrač, i „karioke“ su stigle do pehara najboljeg tima na planeti. Po mnogima najbolji napadač u poslednjih pola veka je poneo još jednu „laskavu“ titulu, kao vlasnik najčudnije frizure na šampionatu. Kasnije je tvrdio:

– Svi su pričali o mojoj povredi. Kada sam se u trening kampu pojavio ošišan ovako, niko više nije spominjao povredu, „otkrio“ je Zuba. Istina, ili pokušaj opravdanja, na vama je da procenite…

6. Manuel Amigo Morais Kange – Loko

…a potom je nekadašnja zvezda Barselone, Intera, Reala iz Madrida dobila „naslednika“. Ne po umeću na terenu, već po izboru kose.

7. Reprezentacija Rumunije

Četiri godine pre Ronalda, u Francuskoj, takođe na Svetskom prvenstvu dogodilo se ovo.

Rumunski nacionalni tim je, nakon pobede nad Engleskom u grupnoj fazi od 2:1, odlučio da „za sreću“ oboji kosu u plavo.

Nakon toga, odigrali su 1:1 protiv Tunisa, da bi u prvom kolu nokaut faze Hrvatska sa 1:0 naterala Rumune da sledeći put dobro razmisle pre nego što učine nešto slično.

Primera je još mnogo, ali se ovih sedam frizura izdvaja ili po momentima u kojima su „izbačene“, ili po jednostavnoj katastrofalnosti kojom i decenijama kasnije zasmejavaju ljubitelje fudbala širom sveta.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter