Četiri dana nakon što je do njih došlo, incidenti na južnoj tribini stadiona Partizana koji su obeležili 156. večiti derbi još uvek su glavna tema u regionu.

Povezane vesti

Najnovije informacije donosi nam „Jutarnji list„, koji, pozivajući se na izvore bliske istrazi, navodi da razlog za izazivanje masovne tuče leži u navodno neisplaćenim provizijama dogovorenim prilikom transfera dvojice fudbalera Partizana u Seriju A!

Kako je dalje navedeno, šestorica državljana Hrvatske je stiglo u Beograd kako bi izazvali nerede, za šta su dobili 150.000 evra?!

Sastanak je organizovan krajem prošle nedelje u jednom beogradskom hotelu, stoji u tekstu hrvatskog portala, uz napomenu da dobijene informacije nisu mogle da potvrde ni srpska ni hrvatska policija, jer je istraga u toku.

FOTO: STARSPORT

Kao krajnji cilj ovih incidenata navedeno je to što su crno-beli svakako pod lupom UEFA, pa bi, u slučaju i najmanjeg incidenta na budućim utakmicama u evropskim takmičenjima, usledila verovatno višegodišnja suspenzija iz evrokupova, što bi propisno uzdrmalo tim iz Humske.

U zaključku, postavljeno je pitanje da li je ova „akcija“ promakla srpskoj i hrvatskoj policiji, s obzirom na to da su u pitanju osobe koje imaju podeblji dosije u policiji.

FOTO: STARSPORT

Kako će i da li UEFA ovo uopšte uzeti kao otežavajuću okolnost Partizanu prilikom donošenja odluke najavljene za 5. januar zbog „rasističkih poruka“ tokom meča sa Jang Bojsom, videćemo.