Svetska fudbalska federacija ima jasne propise kojih se striktno pridržava.

Povezane vesti

A to bi na svojoj koši mogao da oseti Fudbalski savez Španije.

Čak bi Furija mogla da bude i uskraćena igranja na Mundijalu u Rusiji dolazećeg leta. FIFA je uputila gotovo preteće pismo federaciji Španije u kojem stoji da politička vlast ne sme da utiče na fudbal, odnosno savez.

Razlog za to su izbori u savezu, odnosno zbog toga što je takozvani Viši sportski savez donosio odluke o izborima u fudbalskom savezu uz insistiranje da se izbori ponove.

Veliku buru vezanu za promene u savezu Španije pokrenulo je hapšenje bivšeg, višedecenijskog predsednika Andela Marije Vijara koji je na toj poziciji bio još od davne 1988. godine kao i njegovog sina Gorke, potpredsednika Huana Padrona. Razlog je korupcija, a posle Vijara je na čelo saveza došao Hoze Ramon Lete.

Ukoliko Državni savet ne odbaci postupak koji je pokrenuo Viši sportski savez o ponavljanju izbora, FIFA će suspendovati Špance koji se neće naći na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Španci na taj način žele da se izbore sa korupcijom u savezu koje još uvek ima iako su čelni ljudi odstranjeni. Ali se to izgleda neće desiti zbog ‘pretećeg pisma’ od strane FIFA.