2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ O TRANSFERIMA: Zanimljiva priča o Jovetiću i Rukavini, Partizan gleda ka domaćim pojačanjima

Objavljeno: 15.12.17 u 15:19

Strateg aktuelnog šampiona Srbije je danas proveo više od sat vremena razgovarajući sa novinarima.

Nakon završene polusezone, imalo je dosta toga da se ispriča i sumira.

A naravno, sem utisaka o završenom jesenjem delu prvenstva, reči je bilo i o pojačanjima koja bi trebalo da ove zime ‘slete’ u Humsku. Kako dolasci, tako se nameću i odlasci, a Đukić je apostrofirao Evertona kao nekoga koga se ne bi odrekao.

– Everton je primer pravog radnika, primer profesionalnosti, veliki profesionalac i sigurno da želimo da on ostane u klubu. Ima intenzitet koji nije normalan. Čak i u evropskim razmerama to je intenzitet više, koji je zaista neverovatan. Energiju koju daje…nekad moramo da ga sputavamo, da ga smirimo, da nije sve u intenzitetu, da može da bude takav, ali da zadržiš poziciju. Nekad je i previše emotivan. U Partizanu je jedini prihod prodaja igrača. To je neka neminovnost, želimo da ostane Everton i zato pričam o sistemu. Kad osposobimo da imamo sistem, odlazi jedan, dolazi drugi i sve funkcioniše. Tako je kad postoji sistem. Kad nema sistema, ogroman je problem kad vam ode bitan igrač i kad živite od kvaliteta igrača, rekao je Đukić.

Dosta šale je bilo na brifingu novinara i šefa struke Partizana, pa tako i u delu vezanom za pojačanja. Ređala su se imena kao na traci, ali se Đukić zaustavio kod pominjanja Antonija Rukavine i Stevana Jovetića.

– Veoma teško ćemo uspeti da dovedemo Rukavinu. Naravno da bih voleo Jovetića, ali voleo bih i Mesija, našalio se trener crno-belih.

Posebnu pažnju je Đukić posvetio domaćim igračima u razgovoru oko pojačanja. Nema sumnje da bi baš neko iz Superlige ove zime mogao da pojača redove šampiona, barem kada je stav Miroslava Đukića u pitanju.

– Superliga je veoma kvalitetna, ima mnogo zdravih igrača. Mnogo je mi potcenjujemo. Moramo da radimo na tom marketingu, ima mnogo igrača kojima treba da se da pažnja. Oni su najbitnija karika, njima treba dati glas, a oni se ništa ne pitaju. Imaju strah od navijača, uprave, trenera. Ne znam zašto je tako, ne znam ko je napravio takav sistem.

Trener crno-belih je otkrio i da se za razliku od prošlog prelaznog roka sada pravi detaljniji plan igrača koji bi mogli da dođu i odu.

– Letos je ovde bio haos. Ne znate na koga računate. Đurđevića imaš za kvalifikacije, ali čekamo da se proda. Leonardo takođe, to je bila španska telenovela, ide, ne ide, odlazi, danas ljubi dres, sutra ne. To je bilo konstantno, pa je Suma došao nepripremljen, pa Tošić koji nije prošao pripreme. Sve je to otežalo odigravanje. Ali, neće zima biti kao leto, razgovarali smo sa upravom, pravi se spisak igrača koji treba da promene sredinu, onih koji mogu da se prodaju, spisak onih koji tu ostaju i koji bi trebalo da budu okosnica tima. Biće ovo kontrolisani prelazni rok, dodao je Miroslav Đukić.

Sa stadiona Partizana: Stefan Smuđa

0
0

2 Komentara

  1. Možete li ikako na blef-ljubav dovesti Jovetića i Mitrovića ? Kad budu dostjpni Partizanu onda je to znak da ne vrede ! Možda za 10 godina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter