1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA OBELEŽILA 2017. GODINU: Boaći najbolji!

Objavljeno: 14.12.17 u 21:50

Fudbalski klub Crvena zvezda svečano je danas obeležio uspešnu 2017. godinu i izabrao najbolje pojedince.

Najbolji fudbaler je napadač iz Gane Ričmond Boaći, dok je najlepši gol postigao Gelor Kanga protiv Krasnodara.

Takodje, uručen je poklon Mičelu Donaldu za 100 utakmica koliko je igrao za Crvenu zvezdu.

Izabrani su najomiljeniji medju saigračima iz mladjih kategorija, a najbolji omladinac je Dejan Joveljić.

U kategoriji mladjih pionira je Marko Lazetić, zatim Mateja Bačanin iz pionira, Ilija Babić iz mladjih kadeta i Strahinja Eraković iz kadeta.

Najveći aplauz dobio je trener Vladan Milojević, koji je rekao da je sanjao da vodi prvi tim Crvene zvezde.

-Sve zasluge za ove rezultate pripadaju mojim igračima. Ja sam uživao i nadam se da ću i dalje da uživam. Čeka nas veliki posao, slede pripreme i ko preživi pričaće. Mislim da će sve da bude kako treba. Ovo je početak vraćanja Zvezde na pravi kolosek – rekao je Milojević prisutnima na svečanosti.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić zahvalio je prisutnima, a posebno igračima i stručnom štabu na fantastičnim rezultatima.

-Ostvarili smo fantastične rezultate koji će biti putokaz za ambicije koje imamo u 2018. godini. Ostvarili smo fantastičan rezultat i posle 25 godina igraćemo proleće u Evropi i godinu završili sa devet bodova prednosti u prvenstvu – rekao je Terzić okupljenima.

Terzić je naveo da ne treba zanemariti ostale ciljeve koji se ispunjuju poput finansijske konsolidacije, omladinske škole i infrastrukture.

„Sve što smo uradili nas neće uspavati, već će nam biti podstrek da nastavimo dalje da radimo“, istakao je Terzić.

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović poželeo je sreću i „suze radosnice“.

„Zvezda je na pragu nečega što je krasilo u istoriji. Ovo je bila Zvezdina jesen. Ova energija je ravna onoj koju smo imali 1991. godine“, rekao je Mijailović.

Sportski direktor Mitar Mrkela je istakao da će Zvezda „na proleće sigurno biti jača nego jesenas“.

Prisutni na svečanosti u beogradskom hotelu Hajat bili su fudbaleri, stručni štab, rukovodstvo, brojne legende kluba i gosti.

Zvezdina zvezda Dragan Džajić je rekao da niko nije očekivao ovakve rezultate, za koje je naveo da su još veća obaveza.

– Svi u ovoj generaciji su odlični, od prvog do poslednjeg – rekao je Džajić.

Pre svečanosti na stadionu „Rajko Mitić“ održana je sednica Upravnog odbora kluba, koji je rezimirao prvi deo sezone.

Upravni odbor je odao priznanje igračima, stručnom štabu i menadžmentu kluba na „izvanrednim dostignućima u domaćim, ali naročito medjunarodnim okvirima i vraćanju kluba na mestu koje mu pripada“.

Takođe, konstatovano je da je operativni deo kluba uradio mnogo pozitivnih stvari na finansijskoj konsolidaciji i infrastrukturi kluba, odnosno stadiona, „što je naročito važno za budućnost“.

Crvena zvezda je polusezonu završila na prvom mestu u srpskom prvenstvu sa devet bodova više od drugoplasiranog tima, igraće četvrtfinale Kupa, kao i šesnaestinu finala Lige Evropa gde će joj protivnik biti CSKA Moskva.

0
0

1 Komentara

  1. Sve epitete su pokupili strani fudbaleri, pa izgleda kao da smo mi Srbi nacija u fudbalskom razvoju, tamo negde na nivou Kine, Indije i Indonezije. Zaboravili su na doprinos Borjana, Stojkovića, Savića, Jovičića, Krstičića, Radonjića, Pešića. Da nisu malo preterali iz zvezdinog menadžmenta, sa podcenjivanjem naših igrača?! Sada, kada su ustanovile sve te nagrade, mogli su ustanoviti i nagradu za najveći promašaj godine i to priznanje dodeliti „kapitalcu“ Rikardinju!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter