0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

POTVRDA IZ ZAGREBA: Državljani Hrvatske učestvovali u neredima na derbiju

Objavljeno: 14.12.17 u 20:44

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske potvrdilo je da je četvorica hrvatskih državljana učestvovalo u incidentima na jučerašnjem meču između Partizana i Crvene zvezde.

Oni navode da su o tome informisani od strane nadležnih službi u Srbiji, koje nisu povele nikakav policijski postupak protiv izgrednika iz susedstva.

-Prema zasada dobijenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u sredu 13. decembra 2017. godine, su učestvovali u tuči tokom fudbalske utakmice Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak-, navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva spoljnih i evropskih poslova, upućenom agenciji Hina.

U ovom saopštenju se takođe navodi da dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila lekarsku pomoć, dok je od preostale dvojice jedan otpušten iz bolnice, a drugi se nalazi na neurohirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu.

-Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim telima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana- kaže se u saopštenju.

Ipak, ni jedna od četiri osobe za sada nije zatražila konzularnu pomoć od Hrvatske u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter