Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Savo Milošević, ističe da su scene sa 156. večitog derbija dodatno pogoršale i onako negativnu reputaciju Srbije u evropskim i svetskim medijima.

Povezane vesti

Po ko zna koji put, huligani na tribinama bacili su u drugi plan dešavanja na terenu, tako da su najveći deo prvog poluvremena oči gledalaca na stadonu u Humskoj bile uprte ka južnoj tribini i haosu koji je na njoj vladao, a ne ka terenu i igračima.

Nekadašni napadač Partizana i reprezentacije Jugoslavije, Savo Milošević, ističe da ovde izgleda nikakvi apeli i molbe ka navijačima nemaju svrhu, pošto nam se iste scene ponavljaju iz godine u godinu.

-Ko zna koji put se ponavlja da imamo glavne sudionike van terena, što je jako ružno i ugrožava naš fudal. Ponovo smo poslali lošu sliku u svet koja je jako ružna i svi svetski mediji i opet pričaju o negativnim stvarima kada je naš fudbal. U ovoj situaciji šaljemo ne samo ružnu sliku fudbala već i kompletnu cele države, što nam nikako ne treba. Već imamo negativan status u evropskim i svetskim medijima i ovakve stvari sigurno neće pomoći. Ne znam šta da kažem, koje su to reči imale bilo kakvu težinu, bezbroj puta smo pokušavali, upućivali apele i mi iz fudbalskog saveza, međutim, očigledno je da to ne funkcionišei da to išta znači- rekao je Milošević za „TV O2“.

On je istakao da su scene sa jučerašnjeg meča potpuno neshvatljive i poražavajuće.

-Nemoguće je rečima opisati ono što smo videli. Takve scene smo viđali u ratnim zonama, nepojmivo mi je da ljudi iste nacije i pripadnici iste države i vere da mogu toliko da mrze jedne druge i da to na taj način ispoljavaju. Zanima me koji su to razlozi? Prevlast na tribinama? Zaista poražavajuće- ističe Milošević.

Potpredsednik FSS da je situacija sa nasiljen na sportskim priredbama potpuno izmakla kontroli, što ga navodi na pomisao da su huligani postali jači čak i od države, koja nikako ne može da izađe na kraj sa njima.

-Mislio sam da može, sada više ne znam šta da mislim, ali oni su očigledno jači i od države i od svih mogućih instituacija koji se bore protiv nasiljem na sportskim terenima. Ali i tu grešimo. Nasilje je nasilje, bez obzira gde se nalazi i mora se tako i tretirati. Zašto se nasilje na fudbalskim terenima razlikuje od nasilja na ulici. Ja ako udarim onog čoveka biću uhapšen i procesuiran, neće mi biti oprošteno. Da li se nasilje dešava na utakmici, na ulici ili ispred škole ono je isto. Nasilje je nasilje-, zaključio je Milošević.