Poslednjeg dana jesenjeg dela šampionata je superligaš ostao bez šefa struke.

Povezane vesti

Iako u ovoj polusezoni nije bilo puno smena trenera kao u nekim prethodnim, nastavila se ta neslavna serija domaćeg fudbala.

Samo što je ovoga puta u pitanju odluka trnera. Večeras je Ilija Stolica posle remija u Šapcu sa Mačvom podneo zahtev Voždovcu o raskidu saradnje. Životne i trenerske principe do tančina poštuje Stolica koji je odlučio da završi svoju misiju u klubu sa Dušanovca.

Mladi stručnjak je saopštio rukovodstvu Zmajeva da podnosi ostavku i da je to njegova definitivna odluka i samo je čekao da se spusti zavesa na jesenji deo sezone.

Čitav period bio je uspešan za Stolicu, koji je uspeo sa Voždovcem da pobedi Crvenu zvezdu i Partizan, a pod njegovom komandom ekipa je beležila dobre rezultate. Razlog na ovakav korak su dešavanja „izvan terena“ i sve je prelilo čašu posle meča u petak protiv Spartaka da natera Zemunca da stavi tačku.

Kako saznaje HotSport postoje dva kluba iz inostranstva koja su pokazivala interesovanje da angažuju Stolicu, a jedan je član američke MLS Lige. Ostaje da se sačeka nova destinacija za perspektivnog stručnjaka.

FOTO: STARSPORT