1
Domaći fudbal

FOTO: PARTIZAN.RS

GDE SU, ŠTA RADE: Posle Budućnosti se proslavio u Partizanu i sa Jugoslavijom osvojio bronzu na OI

Objavljeno: 13.12.17 u 00:00

Čovek koji je bio ikona Budućnosti, a imao je zapaženu ulogu u Humskoj odakle je otišao u Francusku.

Talente je brusila tada Budućnost iz Titograda, a onda su mnogi nastavljali karijeru u Partizanu.

Takav put je imao i krajem osamdesetih godina Dragoljub Brnović (54) koji je proveo sedam godina u plavo-belom dresu, gde je upisao 183 meča i postigao je 13 golova. Nastupao je za nacionalni tim na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, gde je Jugoslavija osvojila bronzanu medalju i posle sledi selidba u Partizan.

Odigrao je sezonu iz snova u crno-belom, postizao golove za pobede i dobio ekstra ponudu da se preseli u Francusku. Otišao je u Mec, gde je nastupao tri sezone i zabeležio je 83 meča i tri gola.

Usledio je iznenada odlazak u Orgrite i povratak u Mec na još godinu dana. Od 1994. do 1996. preselio se u nižerazredni Bonovie, gde je okonćao karijeru. Njegovim stopama nastavio je mlađi brat Branko, a stariji Dragoljub je kratko radio kao trener sa mlađim igračima u Crnoj Gori i zatim se opredelio za privatan biznis.

0
0

1 Komentara

  1. Kada je na SP u Italiji 1990.-te Refik Sabanadzovic dobio crveni karto, Brnovic je preuzeo na sebe cuvanje Maradone i bukvalno „stavio u dzep“ najboljeg fudbalera na svetu u to vreme. To je na zalost uticalo na njega, pa je u penal-seriji promasio, odnosno Goikoecea mu je odbranio udarac. Steta.
    Odlican fudbaler, i on i brat.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter