2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLAVOLJUB SRNIĆ ZA HOTSPORT: Ne bih menjao gol protiv Kelna za pogodak u derbiju, potrudiću se da ga dam i Partizanu!

Objavljeno: 12.12.17 u 18:00

Sutra će za ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu, u Srbiji, vreme stati na dva sata.

Po drugi put ove sezone snage će odmeriti Partizan i Crvena zvezda, na stadionu u Humskoj ovoga puta.

Jedan od aktera biće i Slavoljub Srnić koji je bio ključan faktor Zvezdinog prolaska u nokaut fazu Lige Evrope. Trenutno Srnić igra verovatno u najboljoj formi od kako je stigao u crveno-beli tabora, i baš je on jedan od igrača Zvezde na kojeg će defanzivci Partizana posebno obratiti pažnju.

Šta očekuješ od derbija koji će se igrati u sredu?

– Pre svega očekujem da odigramo jednu dobru utakmicu i da završimo jesenji deo šampionata pobedom. Naravno, derbi je posebna utakmica u kojoj nema favorita, tako da je sve moguće. Mi ćemo dati sve od sebe da ponovo obradujemo naše navijače pobedom.

Misliš li da bi pobedom sezona mogla da bude rešena već u jesenjem delu?

– Iskreno, mislim da se ništa neće rešiti pobedom jer ako pobedimo, neće biti 12 bodova razlika već samo šest zbog prelamanja u plej-ofu, tako da ništa neće biti rešeno.

Da li trener Milojević ima neke posebne zahteve za vas pred taj meč?

– Mi se pripremamo za svaku utakmicu isto, neće biti posebnih zahteva. Ali svaki igrač koji igra derbi ima poseban motiv, tako da što se tiče motiva, on sigurno neće nedostajati.

Kako bi uporedio pritisak pred ovaj derbi sa nekim velikim mečevima iz sezone poput Krasnodara ili Kelna?

– Nama je svaka utakmica bitna i svaka nosi neki svoj pritisak. Iskreno, ove utakmice jesu imale veliko značenje za klub i za navijače i nas igrače, ali derbi je nešto posebno. To je uvek motiv više.

Da li bi menjao gol protiv Nemaca za pogodak prekosutra u Humskoj?

– Hm, teško pitanje. Ali neću da menjam, jer ću učiniti sve da postignem gol i protiv Partizana. Gol protiv Kelna je nešto najveće što sam uradio za sada u karijeri jer smo ušli u noviju istoriju kluba zahvaljujući tome. Partizanu sam davao golove, ali još uvek čekam na to u Zvezdinom dresu.

Kako komentarišeš žreb za šesnaestinu finala LE i CSKA za protivnika?

– Mislim da smo dobili ravnopravnog protivnika sa kojim možemo da igramo. Dokazali smo da možemo sa svima da igramo u Evropi. Verujem da možemo da prođemo u dvomeču sa njima.

Da li misliš da ruska hladnoća može da utiče u drugoj utakmici?

– Pa iskreno, mislim da ne, jer i kod nas će biti snega i hladnoće u to vreme, tako da ćemo se navići. Uostalom, moramo da se prilagodimo bilo kakvim uslovima jer smo profesionalci.

Misliš li da je CSKA bolji rival od onih koje ste do sada pobeđivali u Evropi?

– CSKA je dobra ekipa, dugo godina igraju u samom vrhu ruske lige, ali mislim da nisu bolji od ovih ekipa koje su nam bile u grupi. Možda je CSKA ove godine i najslabiji sto se tiče igračkog kadra, otkad ih ja pratim.

0
0

2 Komentara

  1. Slažem se sa pretrhodnim komentarom ali po pitanju Kange. On je za mene najveće razočarenje. Kanga je verovatno umislio da je neki fudbaler a on je daleko od dobrog fudbalera, čitavu svetlosnu godinu. On je jednostavno nespreman da ponese odgovornost centralnog veznog igrača. U našoj Super ligi skoro svaki klub ima boljeg centralnog veznog igrača od Kange. Skoro svako njegovo dodavanje je pogrešno. Od kada je došao u Zvezdu, jedno stotinak puta je šutirao nerezonski na gol protivbnika i od toga postigao ukupno 4 gola (dva u kvalifikacijama za ligu Evrope i dva u Super ligi. I to je sav njegov učinak. Neborben je, spor, nema dribling, usporava igru jer ima potez više (carinik). Molim nadležne da ga hitno daju nekome gratis, jer njega Zvezda neće moći prodati, zato što nikome ne treba takav polufudbaler.

    0
    0
    Odgovori
  2. Gol protiv Kelna je zaista malo od Srnića, bio je neprimetan. Mislio sam da će Srnić više pokazati a igrao je non-stop, nije bilo brzih uspešnih prodora. Utakmice u grupnoj fazi lige Evrope su bile pravo merilo. Osim Srnića, sličan učinak su imali Kanga i Boaći, koji su potpuno razočarali. Mislim da sa ovom trojicom, Zvezda ne sme dočekati proleće.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter