0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ PRED DERBI: Za ovakve utakmice se živi, ali i za Partizan se spremamo kao i za svakog drugog protivnika

Objavljeno: 12.12.17 u 12:45

Uoči sutrašnjeg 156. večitog derbija javnosti se obratio trener Crvene zvezde, Vladan Milojević.

Crveno-beli nalaze se u odličnom psihološkom momentu pred gostovanje večitom rivalu, pošto su nakon prolaska u nokaut fazu Lige Evrope uspeli da se odlepe na devet bodova viška u odnosu na Partizan u domaćem šampionatu.

Pobedom u Humskoj, Zvezda bi se našla u odličnoj poziciji pred prolećni deo prvenstva ali pitaju se tu i crno-beli. Šef sttučnog štaba srpskog vicešampiona, Vladan Milojević ističe da iako je derbi više od igre, on i njegov tim se za isti spremaju kao i za svaki drugi meč.

-Igra se ‘večiti’ derbi, to su utakmice za koje se živi, koje su više od igre, ali iskreno, mi se apsolutno spremamo kao i za svaku ostalu utakmicu, tako i za Partizan. Za kraj polusezone, tako se namestilo. To je jedan derbi, malo je više nego obična utakmica u prvenstvu. Ona donosi tri boda u prvenstvu, ništa više od toga. O tome šta smo uradili u sezoni, možemo da pričamo posle utakmice-, rekao je Milojević.

On se nije složio sa konstatacijom novinara da je Partizan pod većim pritiskom pred sutrašnju utakmicu.

-Što se tiče Partizana, ne bavim se njima. Nemojte da ste ubeđeni da smo mi rasterećeni. Nismo uopšte rasterećeni, ne vidim iz kog razloga bismo bili rasterećeni. Igramo kao da je egal, kao da počinje prvenstvo. Sutra je jedna sasvim drugačija utakmica, nova utakmica. Ako budemo pravili kalkulacije, to nije dobro. Neću da razmišljam o tome i neću da i igrači razmišljaju o tome- istakao je strateg crveno-belih.

Što se tiče sastava za najveću utakmicu srpskog fudbala, trener Milojević nije previše otkrio novinarima.

-Voleo bih da mogu više da vam kažem, ali imamo još nekih detalja oko taktike. Što se tiče domaćeg i gostujućeg terena, ponekad domaći teren ne pomaže. U savremenom fudbalu nema toliko te prednosti kao što je nekad bilo. Ko nametne ritam, tako će da bude- rekao je Milojević, kojeg su novinari zatim upitali može li se očekivati lepši derbi od prethodnog, koji je završen bez pogodaka:

-Jako je malo lepih derbija. Ako pogledate statistički po Evropi, jako je malo velikih derbija koji su lepi- odgovorio je trener Zvezde i rekao da neće imati poseban razgovor sa Ričmondom Boaćijem, koji je na pragu odlaska iz kluba, kao i da trenutno ne razmišlja o predstojećem prelaznom roku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter