Fudbalski treneri u Srbiji su se ujedinili i kreću u akciju protiv skandaloznih odluka FS Srbije povodom visine cena održavanja trenerskih licenci.

Povezane vesti

Treneri su napravili ‘online’ peticiju kojom pozivaju čelnike FS Srbije na hitan sastanak, a mi saopštenje trenera prenosimo u celini:

Poštovane kolege,

Svakodnevno smo suočeni sa problemima koji otežavaju rad i život fudbalskih trenera u Srbiji. Trenerski posao je, pored naše ogromne ljubavi i strasti, postao samo HOBI, kojim mogu da se bave samo oni koji imaju značajne prihode van fudbala. Samim tim podatkom se vrši vrsta selekcije koja ne može doneti boljitak našoj struci i našem fudbalu, imajući u vidu da nema dobrih fudbalera bez dobrih trenera. Od brojnih problema vezanih za status i prava trenera, trenutno je najaktuelniji : takozvana obnova UEFA licenci.

Nedavno je, od strane nadležnih organa FSS, donesena odluka o stupanja na snagu novog cenovnika za obnovu pomenutih licenci, koja se vrši na svake 3 godine

Obnova PRO licence 120 000
ObnovaA licence 50 000
ObnovaB licence 25 000

Imajućiu vidu:

neredovnost primanja
visinu primanja
sigurnost posla
cenu pomenutih obnova u regionu i Evropi

smatramo da je određena cena NEPRIHVATLJIVA i NEADEKVATNA za stanje struke u Srbiji. U najmanju ruku nepristojna za ,,pokrivanje troškova organizacije seminara“. Imajući u vidu sve predočeno, pozivamo sve trenere, da svojim potpisom na ovu peticiju, podrže ZAHTEV za sazivanje hitnog sastanka nadležnih organa FSS a u cilju korigovanja cenovnika pomenutih seminara (usklađivanja sa realnim stanjem i mogućnostima).