0
Evrokupovi

FOTO: VIKTORIA PLZEN

PREDSTAVLJAMO RIVALA CRNO-BELIH: Viktorija zna kako se igraju ovakve utakmice u Evropi

Objavljeno: 11.12.17 u 14:10

Partizan će u februaru snage odmeriti sa veoma ozbiljnim klubom velike tradicije.

Reč je o Viktoriji Plzenj koja je osnovana davne 1911. godine, pre 106 godina.

Viktorija u Plzenju igra na ‘Dosen’ areni koja prima tačno 11.722 gledalaca, smeštena u zapadnoj Bohemiji na oko 90 kilometra od prestonice, Praga. Reč je o četvrtom najvećem gradu u Češkoj.

Kada je reč o samom klubu, on već nekoliko sezona igra na visokom nivou, pa i u evropskim takmičenjima. Prošle sezone je Viktorija vodila veliku bitku sa Slavijom iz Praga za titulu, ali nije uspela da osvoji prvenstvo već je završila kao drugoplasirana iza šampiona koji je imao dva boda više.

U ovoj deceniji je Viktorija dvaput igrala nokaut fazu Lige Evrope kada se kao trećeplasirani tim u grupnoj fazi Lige šampiona preselila u ovo takmičenje.

Klub iz Plzenja se 2005. godine vratio u elitu, da bi prvu titulu u Češkoj osvojio sezone 2010/11, a potom isto učinio još tri puta. Viktorija je bila šampion Češke još u sezonama 2012/13, 2014/15 i 2015/16, kup je osvojila u sezoni 2009/20109, a Superkup 2011/12 i 2015/16.

Što se igračkog kadra tiče, najzvučnija imena su svakako iskusni Austrijanac Andreas Ivanšič i kapiten tima Roman Hubnik. Najviše pretnje iz Plzenja dolazi sa desne strane, gde je na krilu odlični Tomaš Horava, a na krilu Jan Kopik. U timu se nalazi i hrvatski internacionalac Dijego Živulić.

Plzenj poput Partizana nije imao preterano tešku grupu u Ligi Evrope, bio je prvi uz Steauu koja se takođe plasirala u nokaut fazu. Česi su upisali četiri pobede i dva poraza u grupnoj fazi, dve pobede nad Hapoel Ber Ševom, i po pobedu i poraz imali su u duelima sa Steauom i Luganom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter