3
Evrokupovi

NEĆE BITI LAKO PARTIZANU: Pred Plzenom su prethodnih godina padali Atletiko Madrid, Napoli, Šahtjor, ali i Zvezdin naredni rival CSKA (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.17 u 20:01

Žreb u Nionu spojio je crno-bele sa češkim šampionom, sa kojim će u februaru boriti za plasman u osminu finala Lige Evrope.

Kada se baci prvi pogled na žreb jasno je da je Partizan dobro prošao, pošto su izbegnuti timovi poput Arsenala, Atletiko Madrid, Atletik Bilbao, Viljareal, Lacio, Milan… koji bi svakako bili veliki favoriti protiv našeg tima.

Ipak kada se malo bolje sagledaju rezultati češkog predstavnika u Evropi, mora se priznati da Partizan ne čeka nimalo lak posao, pošto će se susresti sa ekipom koja i te kako zna da igra evropske utakmice i redovan je učesnik evrokupova.

Ekipa Viktorije je u poslednjih sedam godina, čak šest puta igrala u nekom od dva evropska takmičenja i to dva puta u Ligi šampiona i četiri puta u Ligi Evrope. Od tih šest učešća, polovina njih se završila plasmanom u nokaout fazu, gde su u dva navrata prošli i prve prepreke, koje su bile sve samo ne lake.

Plazen je u svoja dva učešća u najelitnijem evropskom takmičenju takmičenje završio kao trećeplasirani u svojoj grupi, što im je omogućilo da takmičenje u Evropi nastace i na proleće.

U sezoni 2011/12 su u konkurenciji Barselone, Milana i BATE Borisova uspeli da obezbede nastavak takmičenja u Evropi. Za ovaj uspeh bilo su im dovojlna četiri boda protiv veloruskog tima ( pobeda od 1:0 u Minsku i nerešeno kod kuće 1:1), kao i remi protiv slavnih „rosonera“ (2:2). 

Tako su takmičenje nastavili u šesnaestini finala Lige Evrope, gde su ozbiljno namučili nemački Šalke, koji ih je nakon što su oba meča završena rezultatom 1:1, u Gelzenkirhenu izbacio tek nakon prdužetaka (3:1).

Izvor:Youtube/Schalkehirn

Naredna sezona donela im je novi plasman u nokaut fazu Ligu Evrope, u čijoj su grupnoj fazi predstavljali jedno od najvećih iznenađenja, pošto su u drugu fazu prošli kao prvoplasirani isped madridskog Atletika, portugalske Akademike i Hapoela iz Tel Aviva, sa čak 13 osvojenih bodova ( četiri pobede i po jedan remi i poraz).

Izvor:Youtube/blackstyle2925

U direktnom dvoboju za prvo mesto, ekipa Viktorije je na svom stadionu srušila „Jorgandžije“ minimalnim rezultatom, a novo veliko iznenađenje napravili su u šesnaestini finala kada su ukupnim rezultatom 5:0 tukli Napoli. Na „San Paolu“ rezultat je bio 3:0 za Čehe, dok je su u drugom meču Italijani tek za nijansu bolje prošli, rezultat je bio 2:0.

Ipak u osmini finala ipak nisu mogli protiv Fenerbahčea, koji je nakon minimalne pobede u gostima uspeo da remijem u Istanbulu (1:1) prođe ukupnim rezultatom 2:1.

Izvor:Youtube/ligabbvagoalss

Sezona 2013/14 donela je novo učešće Plzena u Ligi šampiona, gde su se ovoga puta našli u grupi sa Bajernom iz Minhena, Mančester sitijem i moskovskim CSKA i po treću put uzastopno „prezimili“ u Evropi. Ovaj uspeh obezbedio im je bolji međusobni skor sa „Armejcima“ od kojih su u prvom meču poraženi u Rusiji sa 3:2, da bi u poslednjem kolu grupne faze slavili kod kuće sa 2:1 i tako zbog gola u gostima, sa tri osvojena boda nastavili takmičenje u Ligi Evrope.

Tamo ih je kao prva prepreka u nokaut fazisačekao šampion ovog takmičenja iz sezone 2008/09, Šahtjor iz Donjecka, kojeg su nakon remija u Češkoj (1:1) eliminisali pobedom na „Dombas areni“, rezultatom 2:1.

Izvor:Youtube/Bodya Martovskyi

Osmina finala za protivnika im je donela francuski Lion, koji je pobedom od 4:1 u prvom meču praktično završio posao. Ipak u Plzenu se domaćin na častan način oprostio od takmičenja, pobedom nad Francuzima od 2:1.

Jedina sezona u kojoj je Viktorija u poslednjih sedam godina propustila da se plasira u neko od evropskih takmičenja bila je sezona 2014/15, kada ih je u trećem kolu kvalifikacija za drugo po veličini evropsko takmičenje izbacio rumunski Petrolul iz Ploeštija, ukupnim rezultatom (5:2).

Sve ovo svedoči da Partizan očekuje izuzetno težak zadatak, protiv tima koji i te kako zna kako se igraju mečevi nokaut faze Lige Evrope i koji je u ovom takmičenju umeo da sruši prvu prolećnu prepreku, u vidu znatno renomiranijih timova. Zato crno-beli oprez!

 

0
0

3 Komentara

  1. Kao iskreni grobar mislim da cemo izgubiti i kod kuce i u gostima,svako normalan vidi kakvu igru partizan prikazuje,sa ovim trenerom i sa ovim igrackim kadrom nemamo sta da trazimo u ovom takmicenju,pogledajte samo njihov portal kako su nam se sa odusevljenjem prihvatili,partizan treba da menja sve,pocev od TRENERA i IGRACKOG kadra,u ovom sadasnjem trenutku zvezda je KLASA za nas,sutra sve sem njihove pobede bice iznenadjenje,igru kakvu prikazujemo je blagi ocaj,videlo se kakve smo SMESNE golove primali od dinama u kijevu, u odbrani kao da smo pali sa marsa,ne zna ko sta treba da radi,takbe cemo i u buducnosti golove da primamo,ako se nesto korenito ne promeni u ovom zimskom prelaznom roku!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Upravo tako,samo ovi ili se prave coravi ili ludi kada djukic kaze ne mogi da zamerim nista igracima dali su sve od sebe na ovakvim terenu,kako sme uopste tako nesto da kaze da trazi izgovor,on jednostavno nije trener za partizan,sa njim cemo doziveti BRUKU,sa vitorijom,ako nas vitorija izbaci,jer bilo koga drugog da smo izvukli isto bi nam bilo,cela uprava i klub treba da izvrsi samoubistvo,nama jedmostsvno ne bi bilo lako ni da smo izvukli neki tim iz beogradske zone!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter