Aleksandar Pešić nakon utakmice sa Borcem ima učinak od 21 gola ove sezone. Samo jedan manje od Ričmonda Boaćija, prvog strelca ekipe.

Povezane vesti

— Uvek je teško igrati prvu utakmicu posle Evrope. Imali smo nekoliko izmena jer smo morali da uđemo ozbiljno, posle iscrpljenosti, fizičke i emotivne. Sve se lepo završilo, i sada se spremamo za derbi. Imao sam mnogo prilika, jednu stopostotonu, kada sam levom loše šutnuo, jer baš se tu neka rupa zadesila i lopta je odskočila. Ali, dobro, dao sam kasnije i vratilo se — rekao je Pešić.

Interesatna je činjenica da je kod sva četiri gola Adžića koje je postigao ove sezone, asistent bio Aleksandar Pešić.

— Mi smo tu da jedan drugome olakšamo, da što više golova postignemo. Tako se namestilo. Valjda će da mi vrati jednom — našalio se Pešić.

Ostala je još jedna utakmica do pauze. Ali, jedna od onih koje moraju da se pobede. Dobra forma kako Pešića, tako i ekipe, pozitivan je signal pred večiti derbi.

— Prija mi ekipa, i u svlačionici smo svi kao jedan, ne samo na terenu. I šef je bio uz mene od početka kada i nisam bio fiizčki spreman, mogu slobodno da kažem da me je vratio u život. Još samo u sredu da sve završimo kako treba. Naravno, voleo bih da dam gol na derbiju, to je moj posao, ali stvarno na toj utakmici nije važno ko će dati gol, gledaću maksimalno samo da pomognem kako bismo uzeli sva tri boda. Biće teška utakmica, Partizan je ozbiljna ekipa sa dobrim individualcima, ali i mi smo. Igramo lep fudbal i mi i oni, jeste da sada zaostaju devet bodova, ali to se brzo nadoknadi. Očekujem tvrdu utakmicu, možda ne lepu za oko, ali to je derbi — rekao je Pešić.