Nakon velikog uspeha i plasmana u nokaut fazu nekog evropskog takmičenja posle 25 godina, u Crvenoj zvezdi se razmišlja o narednim potezima i zimskoj „pijaci“.

Povezane vesti

Pokušavala je Crvena zvezda nekoliko puta da dovede Mirka Ivanića (24) iz Vojvodine i nije uspela, ali kako saznaje HotSport, reprezentativac Crne Gore je prvi pik rukovodstva crveno-belih u januarskom prelaznom roku.

Povučeni su i prvi potezi od strane srpskog vicešampiona, koji je rethodnih dana uspostaio kontakt sa BATE Borisovim, u čijem je dresu Ivanić upisao 53 meča i postigao deset golova.

Vsina obeštecenja koje traže Belorusi ni(je) realna, ali posle plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope aspiracije crveno-belih su porasle. Novac od UEFA dolazi u etapama a sledi i prodaja napadaca Ričmonda Boaćija pa će biti dovoljno novca za kvalitetna pojačanja.

Zvezda je spremna da se za mladog vezistu ispruži i preko milion evra i probije letošnju granicu plaćanja, kada su za Aleksandra Pešića izdvojili u ratama čak 750.000 evra i pogodili u centar.

Pored keša crveno-beli su spremni da izdvoje i određeni procenat od dalje prodaje, računajući da će cena Ivanića porasti nekoliko puta u narednom periodu.

Prepreka mogu biti finansijski mocniji konkurenti poput Dinama iz Kijeva i klubova iz Rusije, ali jasno je da Zvezda želi Ivanića po svaku cenu.