0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ PRED NAPREDAK: Igramo protiv tima koji je dobio Zvezdu, trojica igrača pod znakom pitanja

Objavljeno: 09.12.17 u 14:05

Fudbalere Partizana u nedelju očekuje gostovanje u Kruševcu u okviru 21. kola Superlige, a trener crno-belih, Miroslav Đukić svestan je da njegovu ekipu ne očekuje nimalo lak posao.

Srpski šampion u prošlom kolu nije uspeo da iskoristi kiks Crvene zvezde u Bačkoj palanci, pa je uoči ove runde ostao na šest bodova minusa u odnosu na lidera na tabeli. Šef stučnog štaba Partizana ističe da njegov tim jednostavno mora da trijumfuje „pod Bagdalom“ i ne dozvoli crveno-belima da pred večiti derbi naprave još veću bodovnu razliku.

– Očekuje nas ozbiljna ekipa od koje je Zvezda izgubila, a posle evropske utakmice. Pred nama je težak zadatak. Ipak moramo da pobedimo i ne dozvolimo da odemo na veću bodova razliku od postojeće. Napredak je sposobna ekipa, ima dobrog trenera, vrhunske igrače, sjajnu kontru. Imaju profil igrača koji su brzi, koristiće to da nas ugroze. – izjavio je Ðukić na konferenciji za novinare.

On je takođe istakao da ubedljiv poraz u Kijevu neće imati nikakav negativan uticaj na predstojeći meč domaćeg šampionata. Problem bi međutim mogle da budu povrede Evertona, Tošića i Miletića, koji nisu trenirali pred ovaj meč.

– Poraz u Kijevu neće uticati na nas. Igrački to nije bila nesreća jer smo bili egal u posedu i šansama, ali jedino nismo bili dovoljno dobri u odbrani. Nema žaljenja. Već smo se plasirali dalje i poraz ne boli toliko. Što se tiče povređenih igrača., videćemo kako će danas biti na treningu. Mada, Partizan mora da pobeđuje i da igra dobro bez obzira ko je u ekipi. Verujem svim mojim igračima, svako od njih poseduje kvalitet za Partizan- rekao je Đukić koji je pohvalio Sumu za dobru partiju protiv Dinama.

Trener srpskog šampiona rekao je da je izvukao pouku iz poraza Zvezde u Kruševcu, a takođe on je istakao i da se pribojava lošeg terena u Kruševcu.

– Pouke su da nema malih utakmica i ukoliko nisi fokusiran može da bude nezgodno.- rekao je Đikić i dodao da se apsolutno zalaže za VAR sistem, koji bi doprineo pravednijem suđenju u srpskom fudbalu.

-Sve što bi doprinelo poboljšanju srpskog fudbala je dobrodošlo. VAR sistem bi omogućio sudijama da čistije vide situacije, a one sporne bi se izbegle. Podržavam tu inicijativu- zaključio je trener Partizana.

Utakmica između Napretka i Partizana odigraće se u nedelju od 14 časova na stadionu „Mladost“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter