0
Evropske lige

VREMEPLOV: Kako je Brazilac Tuta ‘razmestio’ nameštenu utakmicu Serije A (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.17 u 23:50

Susret između Venecije i Barija koji je odigran 24. januara verovatno niko ne bi zapamtio, ali je taj datum davne 1999. godine ipak zaslužio da bude zapamćen od strane ljubitelja fudbala, i to zahvaljujući jednom Brazilcu, Moasiru Bastosu, poznatom kao Tuta.

A šta je Tuta zgrešio?

Jednostavno, doneo je svojoj ekipi pobedu!

Venecija i Bari igrali su u Veneciji, i domaći su poveli preko Filipa Maniera u 8, da bi Bari preko De Ašentisa stigao do 1:1 u 51. minutu. Tada je igra stala, lopta je kružila po sredini terena, i izvesno jeda bi susret bio okončan bez pobednika da trener Novelino nije odlučio da iz igre izvede Alvara Rekobu, i pruži šansu Tuti.

Brazilac, željan igre, nije na terenu proveo duže od par minuta, kada je posle jednog faula na levoj strani terena i ubačene lopte u kazneni prostor iskoristio gužvu i poslao loptu u mrežu Barija.

No, da je uradio nešto pogrešno pokazalo je i to što niko od njegovih saigrača nije slavio sa njim!

Nakon što mu je u tunelu jedan od igrača Barija po završetku utakmice stavio ruke na lice uz ironično „Bravo, Tuta, bravavo!“, usledila je izjava koja je digla sve na noge:

– Maniero mi je rekao da nije trebalo da dam gol, jer je odgovaralo i nama i njima da bude nerešeno, istakao je Tuta.

Predsednik kluba Zamparini i prva zvezda Maniero su to pripisali „lošem poznavanju italijanskog“.

Istraga je pokrenuta, ubrzo zbog nedostatka dokaza i zatvorena, a Tuta je povukao izjavu.

 

Na tome je sve ostalo, Tuta je ubrzo napustio Italiju, ali, iako ga se retko ko seća po umeću, ostao je upamćen kao neko ko je, doduše po svoj prilici iz neznanja, udario „kontru“ nameštanju utakmica i „razmontirao“ plan igrača Venecije i Barija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter