9
Domaći fudbal

SKANDALOZNO: Kako biti trener u Srbiji, pozajmi novac…

Objavljeno: 08.12.17 u 22:35

U Srbiji je skoro nemoguće biti fudbalski trener ako nemaš novca, skandalozna odluka trenerske organizacije.

Želite li u Srbiji da budete profesionalni trener? Ako to želite, onda počnite da se bavite još nekim poslom, bar dok ne pronađete klub. Zbog čega? Zabog toga što je trenerska organizacija donela odluku da svaki trener koji hoće da produži PRO licencu mora da plati 120 hiljada dinara, za ‘A’ licencu 50 hiljada dinara i za ‘B’ licencu 35 hiljada dinara. Zato se postavlja pitanje šta da radi trener koji je bez posla, to jest nema klub?

Takođe, veliki problem stvara to što školu za PRO licencu može na godišnjem nivou da upiše svega 25 ljudi, pa mnogi talentovani treneri ostanu bez mogućnosti da napreduju, jer šansu dobijaju i stranci. Tskođe, ni polaganje ispita nije nimalo jeftino.

Jasno je da su potrebne temeljne promene u trenerskoj organizaciji. Nju vodi Slobodan Pavković, a mi se nadamo da će naše pisanje uroditi plodom i da će se očajne odluke povući i pomoći trenerima, kako starijim, tako i onim najmlađim i najtalentovanijim.

0
0

9 Komentara

  1. Svi fudbalski treneri koji su zainteresovani za rad u Kini, a poseduju evropski priznatu licencu, mogu mi se javiti na broj 060/459-08-50. Siguran posao, rad sa decom, odlicni uslovi…

    1
    0
    Odgovori
  2. Kako ne shvatate da se sve sto radi radi zbog saveza i da smo mi njima potrošni materijal i neko ko ce da puni njihove lopovske džepove.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovako sve funkcionise u Serbiji – glad za brzim bogacenjem stvara nove odluke i nove zakone a oni donose sve vecu mogucnost manipulacije !

    0
    0
    Odgovori
  4. Брука и срамота. И на крају неће бити реакција. Ја имам Профи лиценцу и одлучио сам да је не обнављам док се цена не смањи.

    0
    0
    Odgovori
  5. Pljačka,blaga reč..jednog čoveka koji određuje cene,smenjuje selektore,sastavlja spiskove…zna se o kome je reč.

    0
    0
    Odgovori
  6. Sramota šta drugo reći… Ovo nigde nema samo kod nas, 2014 godine obnova Uefa A je bila 10.000 din, obnova Uefa B je bila 5.000 din.. Tri godine kasnije Uefa A 50.000 din, Uefa B 25.000 dina a za Uefa pro treba izdvojiti 120.000 dinara… Cena obnove licenci je za tri godine skočila 500%, milim vas 500%… U zemljama bivše Juge, u BIH je obnova licenci Uefa Pro 120 eura, Uefa A 90 eura, Uefa B 60 eura… U Sloveniji obnova Uefa Pro 360 eura, Uefa A 136 eura, a Uefa B 88 eura, a oni su članice EU i imamju daleko bolji standard od nas. Po Zakonu o sportu FSS može u saradnji sa visokoškolskom ustanovom da vrši obrazovanje kandidata za trenere, a ako se obrazovanje trenera obavlja u skladu sa Međunarodnom granskom organizacijom odobrenje o istom donosi Ministar lično. Šta mislite da li je Ministar Udovičić dao saglasnost na takav akt FSS nije niti su oni tražili. U svakom slučaju FSS nelegalno suprotno Zakonu o sportu vrši obrazovanje trenera. Obnovu licence na svake tri godine kako Zakon naleže vrši savez i za iste može da naplati manipulativne troškove izrade i ništa više od toga, a to ne prolazi više od 1.000 dinara… pročitajte Zakon o sportu od člana 26-32 koji regulišu ko su sportski stručnjaci i stručnjaci u sportu.. A od člana 97-101 pomenutog ZAkona koje su ingerencije i nadležnosti granskog sportskog saveza u našem slučaju FSS… I na karaju ovo je gospodo čista PLJAČKA, i ništa više sem PLJAČKE…

    0
    0
    Odgovori
  7. Poštovani prijatelji svedoci smo da su takse za obnovu trenerskih licenci neprilagodjene trenerskim platama i preskupe za veliku vecinu trenera.S obzirom na celokupnu situaciju fudbalskih trenera u Srpskom fudbalu ( male i neredovne plate,mogucnost da treneri dobiju otkaz u svakom trenutku i bez ikakvog obrazlozenja,rad bez ugovora….itd).Pozivam vas da budete potpisnici peticije za smanjenje taksi za obnovu trenerske licence.Naš predlog je obnova profi licence 25.000din
A licenca 8.000din
B licenca 6.000 din


    OVO JE PREDLOG TEKSTA ZA PETICIJU
ako neko ima jos neki predlog neka napise,pa da posaljemo peticiju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter