4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVI SKOK NA UEFA LISTI: Ko se na početku sezone nadao ovolikom napretku Zvezde i Partizana? (FOTO)

Objavljeno: 08.12.17 u 11:50

Zvezda je skočila za neverovatnih 71 pozicija, a Partizan za takođe fascinantna 41 mesta na najnovijoj UEFA rang listi.

Ako se pogledaju startne pozicije beogradskih klubova sa početka sezone, kao i njihovi koeficijenti i bodovi sa kojima su ušli u evropska takmičenja i uporede sa sa sadašnjim, jasno je koliko je ovo uspešna sezona za ‘večite’ rivale’.

Najveći dobitnik jučerašnjeg dana je Crvena zvezda koja je napravila novi skok i sada je 124. ekipa na UEFA listi sa 9,750 bodova.

Podsećanja radi, u sezonu je ušla sa 195. mesta, što dovoljno govori o džinovskom iskoraku tima Vladana Milojevića.

Najbolji srpski tim i dalje je Partizan koji je zbog jučerašnjeg poraza u Kijevu od Dinama pao za jedno mesto i sada je na 80. poziciji.

Ali, bez obzira, početna pozicija crno-belih bila je 121. Koeficijent je značajno uvećan i šampion Srbije ne namerava da se zaustavi na trenutnoj brojci od 16.000.

Naravno, dosta zavisi od žreba za 1/16 finala koji ćemo sa posebnom pažnjom pratiti, a održaće se u ponedeljak od 13 časova u Nionu.

0
0

4 Komentara

  1. Ne znam Milane na koji to klub mislis obzirom da kazes DUGOGODISNJE??? Da ne mislis na 80-te godine? Posto smo do 70-ih mi uglavnom bili ispred vas, MI SMO PARTIZAN!

    0
    0
    Odgovori
  2. A moj je tata bolji od njegovog tate, on dize trafiku…
    Pa naravno da ce da se prvo pomene dugogodisnje uspesniji klub…“Videla zaba da se konj potkiva…“

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter