2
Domaći fudbal

GDE SU, ŠTA RADE: Čovek zbog kog Partizan i velikog Aleksa Fergusona veže neraskidiva veza (VIDEO)

Objavljeno: 06.12.17 u 00:17

Legendarni defanzivac postao je legenda Sportinga, a potom u Junajtedu izgradio poseban odnos sa legendom Mančestera, ser Aleksom Fergusonom.

Borac bez straha i mane, znao je da korak po korak krči put u karijeri, a fudbalske dane 51-godišnjeg Budimira Vujačića obeležile su četvorogodišnje epizode u Partizanu i Sportingu iz Lisabona, gde ima status istinske legende.

Stasiti Crnogorac je krenuo u rodnom Petrovcu, da bi iznenada, kao tinejdžer 1985. otišao u Frajburg. Odatle se vratio domaći fudbal, i to Vojvodinu posle dve sezone, sa kojom je, pod komandom Ljupka Petrovića, stigao do šampionske titule.

Popularni Buda je potom prihvatio poziv Partizana, preselio se u Humsku, gde je odigrao mnogo velikih mečeva u domaćem šampionatu i evropskim kupovima. Usledio je prelazak u redove „lavova“ iz Lisabona, gde je bio ključni deo sjajne i trofejne generacije.

Po okončanju boravka u Portugalu preselio se u daleki Japan, gde je igrao za prvoligaša Kobea, u kom je 1997. završio karijeru.

Nedugo potom, Vujačić je dobio poverenje Mančester Junajteda kao čovek zadužen za skautiranje prostora bivše Jugoslavije, uz veliko poverenje trenera „crvenih đavola“, ser Aleksa Fergusona.

Upravo Vujačić je dao predlog da na „Old Traford“ stignu Zoran Tošić i Vanja Milinković – Savić.

(Youtube/ CrnoBeli PFC)

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter