Novinar Partizanove televizije osvrnuo se na nedavno kolo u Superligi i još jednom podsetio na zahtev Partizana da se uvedu strane sudije i VAR tehnologija.

Povezane vesti

Partizan je podneo zvaničan zahtev da se, počev od ‘večitog’ derbija 13. decembra, uvedu strane sudije u srpski fudbal, kao i VAR tehnologija, za koju postoje uslovi i već se koriste u nekoliko najjačih evropskih liga.

– Govorimo o besmisleno malom ulaganju, s obzirom da posle toga Partizan i Crvena zvezda nikada više neće moći da dobijaju pomoć sudija – istakao je Željko Pantić.

Novi povod za optužbe na račun Crvene zvezde nije bilo samo suđenje u prethodnom kolu i sporne situacije iz Bačke Palanke i Humske, već i činjenica da je direktor crveno-belih Mitar Mrkela poklonio dres sa brojem deset sudiji utakmice protiv Bačke, Marko Popoviću, koji završava svoju sudijsku karijeru.

Upravo tom detalju Željko Pantić se posebno posvetio.

– Ja sam to prvi put u životu video. Mitar Mrkela je ponovo gurnut u blato, da bi postao prvi sportski direktor koji će do da uradi. Zvezdina desetka je, dakle, sudija koji se oprašta i ta ‘desetka’ je opravdala svoj status jer je Zvezdi stvorio uslove da se spase ubedljivog poraza od Bačke. Prvi gol je faul nad golmanom u svakoj ligi osim u ligi u kojoj klubovi dodeljuju dresove sudijama pre utakmice – objasnio je Pantić i poentirao:

– Veliki je propust organizatora što sudija nije nosio dres tokom cele utakmice. Kakav je to poklon koji se ne koristi? – poentirao je voditelj ‘Partizanovog vesnika’.

(Izvor: youtube / Danas Conference Center)