0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Ispisao je istoriju Radničkog i napustio Zvezdu posle eliminacije od Kelna (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.17 u 00:00

Milos Drizić je početkom osamdesetih kao klinac igrao na ‘Čairu’ čuveni meč sa HSV-om u polufinala Kupa UEFA, a drugi Nemci su bili kobni za njegov bolji utisak na ‘Marakani’.

Navijači Radničkog često se prisete početka osamdesetih godina, kada je kroz Evropu jurio brzi voz sa ‘Čaira’ i kada su nizani uspesi, a iz milošte ekipa je dobila naziv ‘Real sa Nišave’.

Bez obzira što je tada bio mlad Miloš Drizić (57) je igrao na vrhunskom nivou i našao se u timu protiv Hamburgera u polufinalu Kupa UEFA. Gosti su u dva meča bili bolji i plasirali se u finale, ali tadasnja generacija je ispisala zlatne stranice klupske istorije.

Posle šest sezona rođeni Nišlija je spakovao kofere i preselio se u Sutjesku iz Nikšića, a onda je put stamenog štopera doveo na Banjicu. U dresu Rada se potvrdio i u leto 1989. godine usledio je prelazak u Crvenu zvezdu.

Popularni ‘Driza’ je postao standardan sve do revanš meča sa Kelnom u decembru, kada je usledila eliminacija srpskog tima iz Kupa UEFA. Na kraju meča imao je sukob sa protivničkim igračem i dobio je zabranu od šest mečeva.

(Izvor: youtube / CrniGuja)

Za njega su Nemci bili kobni da nastavi uspon i platio je ceh odigravši samo jedanaest mečeva. Uspeo je da postigne jedan pogodak i zatim ode u Rajo Valjekano. Posle samo šest meseci preselio se u Škotsku u Danfermlajn, gde je proveo dve sezone i 1992. godine je završio igračku karijeru.

Kratko je imao ulogu direktora u Radničkom, a zatim se okrenuo privatnom biznisu u Crnoj Gori, kojem je i danas posvećen i uspešan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter