1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NIKOLA DRINČIĆ: Moramo da razmišljamo samo o pobedama

Objavljeno: 01.12.17 u 12:50

Kapiten Čukaričkog Nikola Drinčić smatra da njegova ekipa igra ozbiljan fudbal i da treba da razmišlja isključivo o pobedama protiv svakog protivnika, jer je konačan cilj Evropa i sve sem toga neuspeh.

U poslednjem razgovoru sa Drinčićem pre oko mesec i po dana posle odigranih 13. kola Čukarički je imao 21 bod i bio sedmi na tabeli, a kapiten je rekao da će do decembra stvari biti mnogo jasnije. Odigrano je još šest utakmica i upisano novih 11 bodova.

– U situaciji u kojoj smo mi bili mislim da nije moglo bolje, jer smo ostali faktički bez pola tima. Taman se uigramo, pa se povrede Kirovski, Mudrinski i Đurić. Sreća je da nam se Bojić oporavio i odmah se videlo koliko nam znači. Potvrdio je da je naš najbolji igrač – smatra Drinčić.

Čuka je pobedila Vojvodinu, Voždovac i Napredak sa kojima se bori za Evropu i to, prema rečima iskusnog fudbalera, ekipi daje veru da može da ostvari plan odnosno da se plasira u Evropu.

– Sve sem toga bi bio neuspeh. U tome nema izgovora, sa bilo kim da igramo moramo da razmišljamo o pobedi, jer će nam svaka značiti do konačnog cilja – jasan je on.

O utiscima sa poslednje utakmice u Lučanima završene sa 1:1, Drinčić kaže da su odigrali dobar meč i hteli nova tri boda.

– Igrali smo otvoreno, želeli pobedu i došli do boda, pa i jesmo i nismo zadovoljni. Nije bilo nekog psihičkog pada ekipe posle poraza od Zvezde, gde smo isto hteli dobar rezultat..Iz mog ugla igramo ozbiljan fudbal, brz i agresivan – rekao je kapiten ‘brđana’.

Kako je dodao, ako sve bude kako treba uz igrače koji se vraćaju u ekipu u januaru Čukarički će imati sve preduslove da bude u Evropi.

Uoči predstojeće utakmice 20. kola protiv Zemuna, Drinčić kaže da je njegova ekipa spremna da pokaže koliko može.

– Od Zemuna smo u prvom krugu izgubili 2:0. Oni su dobar tim, sa ozbiljnim i iskusnim igračima, a mi smo spremni da pokažemo koliko možemo. Veoma ih respektujem, ali isto imamo ogromnu želju da pobedimo.

Drinčić podseća i da dobri rezultati stvaraju istu takvu atmosferu u ekipi.

– U Čukaričkom je sve u najboljem redu. Atmosfera je dobra, uostalom rezultati stvaraju atmosferu, a mi smo na dobrom putu da ih ostvarimo.

Upitan šta priželjkuje da bi zadovoljan otišao na zimsku pauzu Drinčić ponavlja da bi ekipa uvek trebalo da misli da može da pobedi svaku utakmicu.

– Uf, ja bi bio zadovoljan kad bi pobedili ove tri poslednje utakmice, ali videćemo. Uvek treba da mislimo da možemo da pobedimo i tim pristupom možemo da se nadamo nečemu. Svakog da poštujemo, ali da verujemo u sebe – poručio je kapiten Čuke.

Čukarički u nedelju 3. decembra dočekuje Zemun od 17 časova, a do pauze će igrati još u Nišu protiv Radničkog i dočekati Rad. Ekipa trenutno sa 32 boda deli četvrto mesto na tabeli sa Voždovcem.

0
0

1 Komentara

  1. Zašto niko ne pita “ igračinu “ što igra agresivan fudbal, o njegovom mesarskom startu na još jednog igrača Zvezde i povređivanju Krstičića?! Malo mu je bilo što je osakatio Jovičića i odvojio ga od terena 3,5 mjeseca, pa je sada zamalo obogaljio Krstičića, koji nije mogao da igra protiv Radnika, neće igrati protiv Bačke a pod znakom pitanja je i za Keln!? Ima li iko među vama herca i stava da postavi to pitanje, a gospodo novinari?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter