0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TEŠKE REČI IZ NOVOG PAZARA: Tačno se zna ko će u Superligu, a ko ne sme da ispadne

Objavljeno: 30.11.17 u 12:39

Nakon burne nedelje, u kojoj je klub iz grada sa Jošanice odlučio da istupi iz takmičenja u Prvoj ligi Srbije, stvari se još uvek ne stišavaju.

Kako tvrde iz Novi Pazara, bilo je pokušaja pojedinaca da se odluka njihovog kluba o napuštanju takmičenja zlonamerno interpretira i politizuje. Oni takđe navode da se u drugom rangu takmičanje tačno zna koji klubovi su favorizovani, ko će ići u viši rang a ko ne sme da ispadne u niži.

-Fudbalska javnost zna koja su dva kluba privilegovana u Prvoj ligi i za njih je rezervisan plasman u Superligu, a poznato je i koji klubovi zbog ‘prijateljsko–poslovno-burazerskih’ odnosa ne smeju da ispadnu. Prema tome, prvenstvo je od početka neregularno i ako se ovo dešava u prvom delu sezone, pitanje je šta će biti u završnici- navode iz Novog Pazara.

Novopazarci ističu da je očigledna bila loša namera glavnog arbitra Maksimovića, pri dosuđivanju spornog penala za Dobanovce, koji je i pokrenuo „lavinu“.

-Iz aviona se vidi da je naš igrač Deni Pavlović prvi izbio loptu, pa je fudbaler Budućnosti natrčao na njega, ali jasno je da je sudija samo čekao neki kontakt da bi pokazao na belu tačku. Mnogo veći problem od penala je namera s kojom je Maksimović došao u Dobanovce, po zadatku, na šta smo bili upozoreni. Do 38. minuta korektno je vodio meč, verovatno verujući da će razvoj dogadjaja na terenu biti takav da neće trebati da se previše bruka. Kako domaćin nije mogao da postigne gol, sudija je besramno počeo da ‘navlači’, što je bilo teško gledati. To više nije bio fudbal. Po delegiranju sudija, može se naslutiti na koju stranu će duvati vetar. O uticaju kladionica bolje da i ne govorimo, to je posao za druge. -, tvrde čelnici Novog Pazara, koji ističu da i disciplinska komisija ima dvostruke aršine kada je u pitanju kažnjavanje klubova.

-Verovatno smo najkažnjavaniji klub u svim rangovima, najčešće je to bilo opravdano. Problem je, međutim, u selektivnoj arbitraži. Jedni aršini primenjuju se za Pazar, drugi za ostale. Uvek smo se ograđivali od svojih navijača zbog nacionalističkih ispada i skandiranja, drugi to ne žele ili ne smeju, svejedno je. Posle skandiranja Ratku Mladiću u Dobanovcima, ali i na drugim stadionima u Srbiji, te nedostatka bilo kakve reakcije ili osude, jasno je da će stadioni biti mesta za izliv nacionalizma i primitivizma. Kad se to desi u Novom Pazaru, imamo temu o kojoj se piše danima, sa nesagledivim posledicama. Po svaku cenu želimo da izbegnemo takav scenario i napuštamo ligua- žale se iz Pazara.

Oni takođe postavljaju pitanje ima li smisla trošiti toliki novac na takmičenje, kada se sa njihovim klubom ovako postupa?

-Troškovi su često bili i znatno veći. Ključno je pitanje imamo li pravo da bacamo toliki novac, a da pri tom strepimo svake nedelje da će nam poslati nekog Maksimovića koji će nas desetkovati u svakom smislu. Nemamo drugi način da sprečimo trošenje tolikih para, osim da istupimo iz lige. Ta sredstva ćemo preusmeriti za razvoj fudbalske infrastrukture i rad s mlađim selekcijam, u iščekivanju boljih i pravednijih vremena za naš fudbal-, zaključili su Novopazarci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter