10
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NOVO ŽESTOKO SAOPŠTENJE PARTIZANA: Zvezda okupira medije ‘plačućom agresijom’, Partizan predložio FSS dve velike promene

Objavljeno: 27.11.17 u 15:35

Iz kola u kolo domaćeg šampionata, strasti se ne smiruju, već naprotiv.

Novo saopštenje izdao je Partizan a tema je naravno ‘večiti rival’ i problemi sa kojima Superliga ne može da izađe na kraj.

Reč je naravno o suđenju, spornim odlukama, lako sviranim penalima ili crvenim kartonima. Takođe, crno-beli ukazuju na sve češći pritisak Crvene zvezde na FSS i medije lažnim optužbama na račun šampiona Srbije.

Jedna od glavnih tačaka saopštenja jeste i predlog Partizana Fudbalskom savezu Srbije, da se već od sledećeg derbija uvede VAR sistem provere spornih situacija, kao i da se za suđenje angažuju najkvalitetniji arbitri FIFA i UEFA liste.

Prenosimo vam celo saopštenje Partizana:

Fudbalski klub Partizan je, od početka nove sezone u Super ligi, nastojao da, imajući u vidu interes srpskog fudbala, preporuke Fudbalskog saveza Srbije i potrebu za sportskim rivalstvom a ne nezdravom, licemernom, neukom i perfidnom borbom, sve svoje aktivnosti usmeri jedino prema terenu i fudbalskoj igri.

Međutim, kako je to Andrić svojevremeno primetio, kao da je imao u vidu ponašanje današnje (a u njegovo vreme znatno drugačije, njegove) Crvene zvezde, “ljudi preziru sve one koje ne uspeju, a mrze one koji je uspnu iznad njih. Navikni se na prezir ako želiš mir ili na mržnju ako pristaneš na borbu.”

Aktuelna Crvena zvezda gotovo dva meseca ne prestaje sa okupacijom i uzurpacijom medijskih naslova koji, gotovo svi, ukazuju na nekakvu tajnu i skoro pa okultnu spregu između FK Partizan i FSS, njenog predsednika i sudijske organizacije.

FK Partizan ne može da dozvoli da hiljadu puta ponovljena laž preraste u istinu niti da se drži one narodne da pametniji popušta, budući da je tada jasno da bi oni, manje mudri, preovladali.

Kao skicu za portret rezultata Zvezdine svojevrsne plačuće agresije, koja je, u stvari, brižljivo i tendenziozno pripremana, u službi do sada neviđenog pritiska na sve aktere domaćeg prvenstva, a ne želeći da bilo ko misli da imamo pamćenje zlatne ribice, ukazujemo na nekoliko detalja u kojima postoji, najblaže rečeno, nesrazmera u donošenju sudijskih odluka:

– 9. kolo SL: dosuđen penal Crvenoj zvezdi u 22. minutu za pobedonosni gol protiv Spartaka.

– 13. kolo SL: dosuđen penal za Crvenu zvezdu u 8. minutu protiv Mačve pri rezultatu 0:0.

– 14. kolo SL: Crveni karton u 86. minutu za igrača Mladosti pri rezultatu 2:1 za Crvenu zvezdu i odsustvo dosuđivanja direktnog crvenog kartona igraču Crvene zvezde Le Taleku zbog davljenja i udaranja protivničkog igrača.

– 16. kolo SL: Penal za Crvenu zvezdu u 45. minutu protiv Radničkog.

– 17. kolo SL: Penal za Crvenu zvezdu i crveni karton za igrača Rada, oba u 19. minutu.

– 18. kolo SL: Penal za Crvenu zvezdu u 56. minutu i odsustvo dosuđivanja klasičnog penala za Čukarički u 57. minutu.

– Kup Srbije (osmina finala): Crveni karton za igrača Borca u 12. minutu, penal za Crvenu zvezdu u 84. minutu i postignut gol za Crvenu zvezdu iz očiglednog ofsajda u 3. minutu.

Šest penala je dosuđeno Crvenoj zvezdi i tri crvena kartona njenim protivnicima u samo poslednja dva meseca otkako traje medijsko-zvezdano-licemerno spinovanje i ukazivanje na lažnog krivca ne bi li se iskusni delinkvent našao na, po njemu, sigurnom odstojanju.

FK Partizan nije izabrao da komentariše način Zvezdinog plasmana u Ligu Evrope kao što je to sebi, u pogledu Partizana, dozvolio njen trener. Držimo za nedostojno i apsurdno da se uslovi fudbalskog takmičenja u Srbiji u dobroj meri svode na obesmišljavanje kvaliteta koji se godinama, a ne u jednom deceniji, potvrđuje u evropskim takmičenjima.

FK Partizan je plasmanom u šesnaestinu finala Lige Evrope, kolo pre kraja grupne faze, iznova potvrdio vrednost desetina miliona evra koje plasira na evropsko fudbalsko tržište. Čini se malicioznim sve to stavljati u nestručne, subjektivne i, po opštoj percepciji javnosti, upitno poštene ruke fudbalskih arbitara.

Nama je interes srpskog fudbala uvek bio primaran i u tom interesu podsećamo sve odgovorne pojedince i organizacije da se ne sme dopustiti vladavina prava sile, već isključivo sile prava. Svako suprotno postupanje bi značilo nastavak ove svojevrsne moralne sive zone u kojoj FK Partizan odbija da učestvuje i neće se ustručavati da na adekvatan način zaštiti svoje i interese srpskog fudbala u celini.

Sledstveno ovome, kako bi se, najzad, prekinula diskusija u vezi sa sudijskim odlukama, FK Partizan upućuje zvaničnu inicijativu FSS i Zajednici fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije da se, po uzoru na najveće evropske lige, uvede VAR tehnologija na svim utakmicama FK Partizan i FK Crvena zvezda i da se, počevši od predstojećeg Večitog derbija, koji je zakazan za 13. decembar, delegiraju strane fudbalske sudije, koje su na vrhu UEFA i FIFA liste po kvalitetu suđenja.

Eventualne primedbe o dodatnim troškovima takve odluke bi delovale licemerno u poređenju sa činjenicom da bi dobili potpuno regularno takmičenje i ukinuli percepciju javnosti da fudbalske sudije sistemski sude protiv manjih klubova a u interesu dva naša najveća kluba.

Partizanu takva percepcija nije potrebna i ovom inicijativom želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Super ligi Srbije.

0
0

10 Komentara

  1. Da li je vas nekad sramota zbog toga sto pricate?Mnogo ste se promangupirali od kako je uvedeno pravilo da se fudbalska utakmica igra sve dok Partizan ne da gol…Pitajte navijace Borca i Napretka i smirite dozivljaj

    0
    0
    Odgovori
  2. 1. Партизан – Напредак 1:1 (гол из офсајда у 96. минуту)
    2. Партизан – Вождовац 1:3 (пенал на 0:0 у седмом минуту)
    3. Радник – Партизан 0:2 (пенал на 0:0 у 18. минуту, затим пенал на 0:1 у 89. минуту)
    4. Земун – Партизан 1:3 (пенал на 1:2 у 89. минуту)
    5. Партизан – Бачка 3:1 (пенал на 0:0 у 5. минуту)
    6. Борац Чачак – Партизан 1:2 (пенал на 1:1 у 88. минуту)
    7. Борац Чачак – Партизан 1:2 (слободан ударац у 97. минуту за победоносни гол)
    8. Мачва – Партизан 1:3 (пенал на 1:1 у 84. минуту)
    9. Ртањ Бољевац – Партизан 0:3 (пенал на 0:1 у 70. минуту)

    0
    0
    Odgovori
  3. Čim kiksaš zbog slabe igre, pravdaj se saopštenjima napadajući druge. Partizan je sinoć igrao protiv Spartaka,a ne protiv Zvezde !Što ne objasnite zašto niste pobedili Spartak,Napredak,Voždovac i ne sećate se kako ste pobedili Borac ?

    0
    0
    Odgovori
  4. Bala dosadili str i Bogu i narodu evropski patlidzan, evropdko prolece. Videvemo i to za tri mesrca i Tavambu i Tesica kad se sadtsnu sa pravim timovima a uskoro i sa Zvezdom u prvenstvu necete centar proc akamo li uputiti koji sut u okvir gola mali patlidzne
    Nadam se da cete ovo i objavit

    0
    0
    Odgovori
  5. Prošle godine ste prosuli tezu da je prvenstvo namešteno,a onda kada ste zasluženo osvojili titulu jer ste dobili najbitnije mečeve, nije vam to ništa značilo nego ste nastavili sa glupom pričom da ste ,,osvojili nameštenu titulu“. Kako ste je osvojili ako je istina prije toga da je titula nameštena? Možda ste u pravu, ali ispada da je nameštena Partizanu,a ne Zvezdi jer da je nameštena Zvezdi valjda se podrazumeva da je i osvojla Zvezda. I ovo saopštenje se uklapa u kliše-već vidjeno ,napad je najbolja odbrana“

    0
    0
    Odgovori
  6. Dovoljan je primer onog pogotka iz auta na derbiju gde je lopta izasla pola metra u aut i sve je jasno,cels nacija vidi loptu u autu jedino sudija kao ne vidi i priznaje pogodak,to izgleda nas navijace pravi ludim i prolazi nekaznjeno i dalje sudi prvenstvo u korist za kancer naseg fudbala zvezdu

    0
    0
    Odgovori
    • ocigledno da je bio slep. nije video kako je djurdjevic izjednacio rukom. samo sam hteo da te potsetim posto imate tu naviku da brzo zaboravljate i okrecete cinjenice. kako ste krenuli ispasce da smo mi osnovani u zagrebu

      0
      0
      Odgovori
  7. A GDE SO PENALI DOSUĐENI ZA PARTIŽAN,VIDE SVE ŠTO SE SUDI ZA ZVEZDU A ZA NJIH ŠTO JE SUĐENO JE U REDU.PRVO POČISTITE PRED SVOJIM PRAGOM PA ONDA ČISTITE U DRUGI.L.P

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter