1
Domaći fudbal

ISTORIJSKI TRENUTAK: Strane sudije prvi put sude jedan meč srpskog fudbala! (ANKETA)

Objavljeno: 26.11.17 u 11:23

Poslednje vreme često se vodila polemika o tome da li derbi mečeve Superlige treba poveriti stanim arbitrima, a sada će sudije iz inostranstva po prvi put stajati na centru na nekoj fudbalskoj utakmici u Srbiji.

Utakmica Prve lige Srbije, koja će se ovog popodneva odigrati u Bačkoj Palanci, a u kojoj se sastaju ČSK iz Čelareva i Jagodina, ućiće u istoriju kao prva u kojoj će stranci deliti pravdu.

Pomenutu utakmicu vodiće jedan od najperspektivnijih sudija Katara, domaćina Mundijala 2022. godine, Ahmad Falahi, koji je sa svojim timom gost Fudbalskog saveza Srbije, u skolpu edukacije koji sprovodi Sudijska organizacija Srbije.

Falahiju će na terenu pomagati njegovi zemljaci, Kaled Aiad Kalaf i Majid Hudaires Alšamari.

Srbija i Katar inače imaju dobru fudbalsku saradnju, pa su i naši arbitri, predvođeni najboljim Miloradom Mažićem, u nekoliko navrata sudili mečeve katarskog šampionata. Videćemo da li će ovo postati praksa i ubuduće ili je u pitanju samo edukacija gostiju iz Katara.

Da li ste za strane sudije u Superligi Srbije?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter