0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HOTSPORT ANALIZA: Veče kada je neko ‘TREĆI’ pokvario raspoloženje navijača Zvezde

Objavljeno: 24.11.17 u 11:59

Crvena zvezda posle 5. kola ‘H’ grupe Lige Evrope nije korak bliže plasmanu u šesnaestinu finala, ali ni korak dalje od njega, rešenje stiže 7. decembra u Beogradu.

U Borisovu – 0:0! Na licima fudbalera, uprave i navijača osmeha nema, iako Crvena zvezda posle boda u Belorusiji nije ni korak dalje, ali ni korak bliže plasmanu u šesnaestinu finala Lige Evrope. Za ‘blagu zabrinutost’ kriv je neko treći – Keln.

Pre meča protiv šampiona Belorusije svi su bili zadovoljni da se četa Vladana Milojevića neporažena vrati za Beograd, sve sa jednim bodom. Ipak, ono čemu su se svi nadali bilo je to da Arsenal neće izgubiti na Rajn-Enerdži stadionu od Kelna. Situaciju u grupi ‘H’ totalno je zakomplikovao Seiru Girasi.

Ipak, mesta neraspoloženju nema. Crvena zvezda i dalje kroji sama svoju sudbinu, tačnije, sve konce grupe ‘H’ drži u svojim rukama. Naime, u slučaju pobede nad Kelnom u Beogradu 7. decembra plasiraće se među 32 najbolja kluba bezobzira na dešavanja u Londonu gde će Arsenal dočekati BATE. I ne samo to, čak i u slučaju remija sa Nemcima, a pobede Arsenala ili nerešenog ishoda u Londonu, četa Vladana Milojevića igraće evropsko proleće posle 25 godina pauze.

FOTO: FK Crvena zvezda

A, šta nam govore evropske partije crveno-belih ove sezone? Govore nam to da je Crvena zvezda na šest mečeva na svom terenu pretrpela samo jedan poraz, onaj nesrećni od Arsenala. Pored toga zabeležila je četiri pobede i jedan remi, gol razlika 10:3.

Takođe, Crvena zvezda je tim sa najjačom odbranom u Ligi Evrope uz Šerif iz Tiraspolja, pošto je na pet utakmica primila svega dva gola i to oba na domaćem terenu, dok je u Kelnu, Londonu i Borisovu Milan Borjan sačuvao svoju mrežu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Problem jeste realizacija, ali verujemo da će fenomenalni tandem Boaći – Pešić (18:16) proraditi 7. decembra pred više od 50.000 Delija. Statistika je strani Crvene zvezde, dva scenarija je vode u šesnaestinu finala, samo se nadamo da crveno-bele opet kao sinoć neće razočarati – NEKO TREĆI!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter