Na dan utakmice između BATE Borisova i Crvene zvezde u prestonici Belorusije malo se priča o, verovatno, odlučujućem meču za sudbinu ovih klubova u Ligi Evrope.

Povezane vesti

Među navijačima Crvene zvezde sigurno raste euforija pred večerašnji susret protiv BATE-a na ‘Borisov areni’. Njih 700 bi trebalo da stigne na stadion i od 19 časova večeras bodri tim Vladana Milojevića.

Veći deo će biti u beogradskoj Areni gde će se zajedno na video bimovima gledati fudbalski meč pre košarkaškog susreta protiv Baskonije, a najveći će kraj malih ekrana bodriti crveno-bele na putu ka istorijskom evropskom proleću.

Međutim, u Minsku nije tako. Prema rečima izveštača HotSporta sa lica mesta gotovo se ne priča o utakmici, a o manjku interesovanja govori i činjenica da je jedini medij koji je pisao o utakmici ‘Sportska panorama’.

Ova novina jedina je posvetila svega jednu stranu okršaju od ogromne važnosti.

– Nema povlačenja! – jedan je od naslova, dok drugi iz pera jednog beloruskog fudbalskog analitičara najavljuje:

– Srbi umeju da ‘uguše’ igru – nagoveštavajući veliku disciplinovanost srpskih igrača pod vođstvom trenera Milojevića.

FOTO: HOTSPORT

Posebno je iznenadila anegdota našeg izveštača koju je doživeo u taksiju u Minsku. Naime, vozač se deklarisao kao veliki navijač BATE Borisova, ali na opšte zaprepašćenje, nije bio upoznat sa time da njegov omiljeni tim večeras igra utakmicu protiv Crvene zvezde.

Istina, razdaljina između Minska i Borisova jeste gotovo 80 kilometara, ali to nikako ne opravdava opštu neinformisanost pristalica beloruskog šampiona o jednoj od najvažnijih susreta u sezoni.

Iz Minska – Darko Noveski