Zanimljivu uvertiru u večerašnji duel Partizana i Jang Bojsa napravio je švajcarski novinar tamošnjeg medija ‘Bundea’.

Povezane vesti

Iako se radi o utakmici velikog uloga i borbi za proleće u Evropi, jedan švajcarski novinar odlučio je da u prvi plan ne stavi samu utakmicu između Partizana i Jang Bojsa, već opis stadiona u Humskoj gde će se večeras od 21:05h odigrati meč 5. kola Lige Evrope.

On je u jednom delu teksta uporedio dom crno-belih sa starim stadionom Jang Bojsa, uz kritike na estetiku, kablove, vrata, konferencijsku salu, zidove…

– Kada posetilac iz Berna uđe u unutrašnju stadiona Partizana, prvo će pomisliti na Vankdorf (stari stadion Jang bojsa, zatvoren 2001. godine). Hodate po crno-belim kariranim pločama, penjete se uz stepenice koje su kao u nekoj staroj školi, zidovi su stari i krti, ko zna kada su poslednji put okrečeni. U sali za konferencije su jedan ili dva prozora, kablovi za struju oko vas, vrata kao iz antičkog doba… Osećate se kao da ste se vremeplovom vratili u šezdesete godine – piše izveštač iz Švajcarske.

Međutim, pored kritika izneo je i reči hvale i divljenja prema ovom zdanju koje će uskoro napuniti sedam decenija. Kako kaže, ipak odiše nekim posebnim šarmom.

– Otvoren je 1949. godine i malo šta je posle toga renovirano, ali opet odiše nekim posebnim šarmom. Istorija kluba, duga 72 godine, može se osetiri na svakom koraku, vidi se u svakom pogledu. Stadion Partizana je u potpunoj suprotnosti sa savremenim fudbalskim hramovima modernog doba, gde je fascinantni duh tradicije bolno nestao – stoji u tekstu ‘Bundea’.