0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Proleće kreće sa prvim ljubičicama, bez kalkulacija na BATE! (FOTO)

Objavljeno: 22.11.17 u 17:25

Uoči sutrašnje utakmice 5. kola Lige Evrope, protiv BATE Borisova u Minsku, trener Crvene zvezde je održao je svoju zvaničnu konferenciji za novinare.

Crveno-beli nalaze se u odličnoj situaciji pred sutrašnji meč, u kome će imati šansu da posle dugo godina obezbede plasman u nokaut fazu. Za tako nešto neophodna će im biti pobeda nad ekipom BATE-a, koja pak na svojoj strani ima mnogo veće iskustvo u igranju ovakvih utakmica.

Ipak ukoliko odigraju kao u dosadašnjim evropskim mečevima, srpski vicešampion nema čega da se plaši u okršaju sa višetrulim prvakom Belorusije.

Pred ovu utakmicu trener Zvezde, Vladan Milojević, ističe da ne razmišlja ni o kakvim kalkulacijama i da njegov tim sutra ide na pobedu, uprkos tome što bi i bod sa ovog gostovanja bio veliki ko „kuća“.

-Ne bavimo se kalkulacijama. Jednostavno ne razmišljamo o o tome. Od početka sezone igramo da pobedimo, tako ćemo i sutra. Videćemo šta ćemo uraditi.- rekao je na uvodu strateg crveno-belih, a zatim se okrenuo analizi protivnika.

-Gostujemo ekipi koja igra 10 godina Evropu i prvak je svoje države. Uvek im je cilj da budu učesnici Lige šampiona i Lige Evrope. Mi smo se tu našli posle mnogo godina i drago mi je da smo u jakoj grupi gde su Arsenal , Keln i BATE. Arsenal je favorit što je i pokazao , ostalima je da se bore za drugo mesto. Ja sam zadovoljan dosadašnjim učinkom a šta će biti na kraju videćemo-, rekao je Milojević, koji se osvrnuo i na povredu mladog Nemanje Radonjoća, koji će sigurno dosta nedostajati ekipi u Minsku.

-Tužan sam kad se neki moj igrač povredi, zdravlje je na prvom mestu. Ipak koga nema bez njega se mora i može. Uvek govorim da sam uvek u dilemi ko će igrati do samog početka utakmice- rekao je Milojević, koji je ostao zagonetan po pitanju nekih taktičnih promena u možda i ključnom meču sezone.

Trener Zvezde ističe da slika beloruskog tima, sa utakmice u Nemačkoj ne sme zavarati njegov tim.

-Igra BATE-a u Kelnu ne daje pravu sliku o njima . Vodili su stvarali šanse, a na kraju su prošli kako su prošli. Što se tiče našeg meča u Beogradu, videćemo da li će sutra biti isto. Igraju dobro, iskusan su tim i svakako su i favoriti su na svom terenu. Ivanić im je ključni igrač, ali tu je još dosta kvalitetnih grača. Glavna snaga im je iskustvo , dugi niz godina igraju ovakve utakmice, rekao je Milojević.

Za kraj konferencije usledilo je pitanje novinara, da li na beloruskih minus dva može početi zvezdino proleće?

-Proleće kreće sa prvim ljubičicama. Salim se. Želim od igrača da izađu na teren i uživaju. Ne želim da moji igrači imaju opterećenje- zaključio je Milojević

Iz Minska: Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter