3
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN SPREMAN: Đukić zna zamenu za Bambija, Vulićević i Ilić saigračima prepričavali Augzburg

Objavljeno: 22.11.17 u 12:33

Crno-bele sutra očekuje jedan od najbitnijih mečeva u ovoj sezoni.

Partizan će odmeriti snage sa direktnim rivalom za odlazak u narednu fazu Lige Evrope.

To bi bio istorijski uspeh za crno-bele koji su imali sličnu situaciju pre par sezona kada su imali prolazak dalje u džepu protiv Augzburga, ali se onda desio loš rasplet po crno-bele i eliminacija.

– Veoma sam zadovoljan progresijom moje ekipe, iz utakmice u utakmicu igramo sve tečnije, igrači shvataju koncepte koje želimo, popravljamo se, pogotovo u evropskim utakmicama, napredujemo, manje grešimo, ali ćemo i sutra da idemo po protivnika, na pobedu, mi drugačije ne umemo. Svaka greška se skupo plaća, ne sme protivnik da živi od vas i vaših grešaka. Moramo da idemo po pobedu, ali da budemo veoma oprezni i da ne pravimo greške koje bi njima pomogle, počeo je Miroslav Đukić na konferenciji za medije.

Jedan od iskusnijih u redovima Partizana jeste Miroslav Vulićević. Imao je dosta evropskih mečeva sa crno-belima, što onih bitnih u kvalifikacijama, tako i u grupnim fazama takmičenja.

– Oseća se blaga napetost i tenzija. Mogu da obećam da će ekipa dati sto posto svojih mogućnosti, oni su jaka ekipa, ali svaka greška se surovo kažnjava. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, ovo je utakmica od ogromne važnosti, i može da utiče na karijere mnogih od nas.

Zamenik kapitena prvaka Srbije je govorio i o tome šta se promenilo u odnosu na prvi meč Jang Bojsa i Partizana i tadašnji remi u Bernu.

– Promenilo se jer smo duže zajedno, ekipa se formirala u hodu, Stojković i Tošić su došli kasnije i polako svi hvatamo sisteme i sve što želimo. U dobrom smo naletu, drugačija je i podloga, upoznatiji smo sa njihovim igračima i spremniji za njih. Ne smemo da im damo toliko prostora kao u prvom meč, izuzetno su neprijatni. Ali sigurno su i oni nešto o nama zapamtili iz prve utakmice, kazao je Vulićević.

Reč je ponovo imao i Miroslav Đukić, i naravno neizbežna pitanja o tome ko će biti u timu za Švajcarce. Najveći hendikep jeste izostanak Zorana Tošića koji je zaradio treći žuti karton u meču sa Skenderbegom pa automatski propušta sledeći duel u Ligi Evrope, odnosno sutrašnji.

– Spremni smo da ne igramo sa Tošićem, mi smo velika ekipa, u njoj imamo individualce, ali su na prvom mestu ekipa i blok. Ko god da ga zameni, biće adekvatna zamena i uklopiće se u sistem i tim. Znam ko će zameniti Tošića, ali nećemo otkriti. Imam ceo tim u glavi. Janković je bitna karika za nas, on nam daje mnogo dobrih stvari, napreduje iz utakmice u utakmicu, nije bitno da li će igrati desno ili levo, svakako nam uvek daje kvalitet više. Dok je Suma ušao posle povrede u Ivanjici, videćemo koliko je spreman. Ovo je utakmica visokog ritma, potrebni su nam svi igrači koji su 100 posto spremni, a videćemo do sutra da li će Suma početi od početka ili sa klupe.

Vulićević je novinarima i prepričao situaciju sa saigračima u kojoj je preneo svoja iskustva sa duelom protiv Augzburga od pre nekoliko sezona koji je takođe mogao da donese Partizanu proleće u Evropi.

– Jesmo pričali igračima Saša Ilić, Jevtović i ja o utakmici sa Augzburgom, to nam je jedna velika opomena, jer smo tada imali više rezultata koji su nam odgovarali, a nismo uspeli da prezimimo. Sada moramo drugačije i bolje, spremni smo da idemo na pobedu.

Sa stadiona Partizana: Stefan Smuđa

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter