0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

GDE SU, ŠTA RADE: Povrede ga omele da pruži više u Zvezdi pa sada trenira mlade u Australiji

Objavljeno: 21.11.17 u 23:56

Radi se o čoveku koji je prošao školu čačanskog Borca, uspeo u Kotbusu i Kini, pa u Pertu završio karijeru i posvetio se poslu trenera.

Čim se pojavio kao tinejdžer u dresu Borca iz Čačka i počeo da trese protivničke mreže Branko Jelić se našao u fokusu velikih sprskih klubova kao i ekipa iz Evrope.

Posle dugo vaganja 2000. godine, kao „zvezda“ prelaznog roka dolazi u Crvenu zvezdu. I krenulo je po planu, nizale su se pobede, golovi na kontu i osvajanje trofeja. Kada se činilo da ide dalji uspon došlo je do teške povrede kolena i duže pauze, pa popularni Jelka nije uspeo da uđe u pravi takmičarski ritam.

Odlučio je posle četiri godine i odigranih 68 mečeva i postignuta 22 pogotka, da se preseli u Vojvodinu. Epizoda od godinu dana završena je odlaskom u Kinu, gde je posle Pekinga nastupao za Lansi posle kojeg dobija poziv da dođe u Bundesligu.

Ušao je u istoriju Kotbusa sa tri gola koja je dao Bajernu i posle godinu i po dana prihvatio je sajnu ponudu Perta, što mu se uklapalo u porodične želje i stigao je u Australiju. Za dve sezone upisao je 33 meča i postigao šest golova. Onda je krajem 2011. godine odlučio da se penzioniše.

Ostao je da živi u Australiji, završio je trenersku licencu i radi na akademiji sa mladim igračima u zemlji „kengura“, a svakako da je plan Jelića da narednih godina sedne na klupu nekog prvoligaša. Možda bude i prvi Srbin na toj poziciji, tamo daleko…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter