0
Fudbal

VREMEPLOV: Ovakvih majstora je ponestalo Italijanima- Del Pjerov trenutak genijalnosti za najlepši gol u istoriji Juventusa (VIDEO)

Objavljeno: 20.11.17 u 00:00

Ova nedelja nam je počela šokantnim neuspehom „Azura“ u baražu za plasman na Mundijal, a završićemo je prisećanjem na fudbalskog majstora koji je dugo bio jedan od nosilaca uspeha ove reprezentacije.

Mnogi se danas slažu da je Italiji ponestalo onih pravih fudbalskih umetnika, kakve smo oduvek navikli da gledamo u njihovim redovima, a koji su jednim trenutkom genijalnosti umeli da promene tok utakmice.

Lista takvih igrača sa „čizme“ je zaista duga, pa ćemo se skoncentrisati na neke primere s početka 90-tih do danas, a tu spadaju takvi majstori kakvi su Roberto Bađo, Kristijan Bobo Vijeri, Marko Delvekio, stara šunjalica Filipo Inzagi, Frančesko Toti, Andrea Pirlo, a svakako je tu i junak našeg večerašnjeg „vremeplova“, Alesandro Del Pjero.

Jedan po jedan ovi majstori su se polako opraštali od reprezentacije, a čast Belotiju, Imobileu, Insinjeu, Veratiju, Florenciju i ostalima, ali pred njima je tek period u kome bi trebalo da pokažu da su dostojni zamenici ovih fudbalskih genijalaca. Za sada, konačni ishod poslednjih kvalifikacija im ne ide u prilog.

Ipak da pređemo na stvar… U ovom tekstu „svetlo će biti bačeno“ na jedan magičan trenutak, reklo bi se jednog „renesansnog“ umetnika sa loptom, legende Juventusa i italijanskog fubdala, Aleksa Del Pjera.

Popularni Pinturikio podario je fudbalskom svetu brojna remek dela, koja su za sve vremena oplemenila istoriju ove igre, ali jedan pogodak se tu ipak izdvaja, po mišljenju torinskog kluba, navijača istog ali i mnogih neutralnih gledalaca.

Reč je o golu koja je legendarna desetka „stare dame“ postigla protiv Fiorentine, u sezoni 1994/95 a koji je tada zaokružio veliki preokret na stadionu „Dele Alpi“ u Torinu.

„Viola“ je nakon prvog polvuremena imala veliku prednost na gostovanju „bjankonerima“, pošto su golovima Frančeska Bajana i Angela Karbonea vodili sa 2:0.

Nastavak utakmice doneo je preokret domaćina, koji je sa dva brza pogotka Đanluke Vialija, u 73. i 75. minutu stigao do izjednačenja, ali najlepši detalj utakmice i predmet današnjeg teskta viđen je u samom finišu ovog uzbudljivog susreta.

Igrao se 87. minut kada je gotovo sa polovine terena, upućena jedna duga lopta ka Del Pjeru a ovaj ju je u trku, na lucidan način, otvorenim stopalom poslao u mrežu Fiorentine za veliku pobedu i istroiju.

Kažemo istoriju, pošto je ovaj pogodak nedavno, od strane kluba i navijača Juventusa proglašen za najlepši u 120 godina dugoj istoriji „stare dame“. Složićete se, ovaj izbor im se ne može nikako osporiti.

Izvor:Youtube/SerieAclassics

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter