0
Fudbal

NA DANAŠNJI DAN: Atletiko Madrid je pao pred Vojvodinom, a Ilija Pantelić ušao u istoriju (VIDEO)

Objavljeno: 16.11.17 u 11:50

Na današnji dan, pre 51 godinu, u prvom meču osmine finala Kupa evropskih šampiona, Vojvodina je rezultatom 3:1 pobedila čuveni Atletiko Madrid.

Pred duele sa Atletikom, Voši nisu davane velike šanse. Madriđani su imali moćan tim i već izgrađeno ime u Evropi, dok se Vojvodina po prvi put takmičila u društvu najboljih evropskih klubova iz tog perioda.

Međutim, na prvoj utakmici u Novom Sadu, odigranoj 16. novembra, crveno-beli su sjajnom igrom oduševili svoje navijače i bacili na kolena velikog rivala. Neuhvatljivi Silvester Takač doveo je Vošu u vođstvo već u trećem minutu, da bi sjajni Luis Aragones, golom iz penala u 55, uspeo da poravna rezultat.

Ipak, Vojvodina se nije predavala. U 74. minutu, dosuđen je penal za Vojvodinu, koji je po običaju izveo golman Ilija Pantelić. Njegov kolega na drugoj strani uspeo je da odbrani udarac, ali je Pantelić natrčao na loptu i tako postao prvi golman u istoriji KEŠ-a koji je postigao gol iz igre.

U 86. minutu, u strelce se upisao i Ivica Brzić, za pobedu Vojvodine rezultatom 3:1 i opšte oduševljenje na stadionu.

(Izvor: youtube / podbarafkv)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter