Fudbalski savez Italije započeo je pregovore sa Karlom Anćelotijem oko preuzimanja kormila reprezentacije Italije.

Povezane vesti

Nekoliko različitih vesti pojavilo se po pitanju Karla Anćelotija u medijima širom Evrope tokom današnjeg dana.

Italijanski mediji prenose da je fudbalski savez Italije započeo pregovore sa Anćelotijem kako bi preuzeo klupu reprezentacije i pokušao da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo 2020, kao i Svetski šampionat dve godine kasnije.

Anćeloti je bez posla od septembra, kada je napustio Bajern.

No, čak i ako današnji sastanak čelnika FS Italije i aktuelnog selektora Đanpjera Venture urodi plodom i uprazni mesto na klupi Azura, ne zavisi sve od njih.

Naime, prema informacijama do kojih je došao „San„, moguće je da usledi nekoliko veoma interesantnih rokada. Naime, italijanski stručnjak je povezan sa povratkom u Čelsi, dok bi Antonio Konte seo na kormilo reprezentacije, prema jednoj, dok druga informacija glasi da je za Anćelotija zainteresovan i – Arsenal. Doduše, Konte je konačno učvrstio pozicije u Čelsiju i otarasio se „Abramovičevih poslušnika“, dok je pozicija Arsena Vengera u Arsenalu verovatno zacementirana, pa ove dve priče spadaju u domen fantastike.

Sa druge strane, „Dejli star“ prenosi da je Anćeloti na meti Evertona, koji bi voleo da ga vidi na čelu projekta koji za cilj ima uvođenje Evertona u sam vrh engleskog i evropskog fudbala.