0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PREŽIVELI SMO: Srbija povela, pa je Dmitrović spasio poraza i neverovatnog Sona (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.17 u 13:53

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Južnom Korejom.

Strelac za naš nacionalni tim bio je Adem Ljajić, dok je konačan ishod postavio Ja Čeol sa bele tačke.

Srbija je prvi put zapretila nakon prvog kornera na utakmici, kada je u daljoj akciji lopta stigla do Marka Grujića, ali je on volej udarcem sa povoljne pozicije gađao visoko preko prečke domaćina. Na sledeću šansu se čekalo oko 15 minuta kada je sa leve strane zapretio Sergej Milinković-Savić ali je pogodio samo spoljni deo mreže, i propisno uplašio deo domaćih navijača koji su sa druge strane stadiona mislili da je gol.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Adem Ljajić. Domaći tim je napravio prekršaj na samoj ivici kaznenog prostora, a slobodan udarac izveo je Ljajić. I veoma dobro je gađao fudbaler Torina, ali je Čo Hjun Vo sjajno odbranio njegov pokušaj.

Prvu ozbiljnu intervenciju imao je Stojković prilikom ataka Sona, koji je ubedljivo najopasniji igrač Južne Koreje. On je došao do lopte nakon duela sa Obradovićem i uputio udarac sa desne strane, ali je čuvar mreže Partizana uspeo da loptu izbaci u korner.

Marko Dmitrović je ušao na poluvremenu u igru i debitovao u seniorskom timu naše zemlje. A naš nacionalni tim je došao do vođstva iz prve ozbiljnije prilike u drugom delu igre. Videlo se da naši reprezentativci mogu da igraju veoma lep fudbal. U najbitnijem delu veoma tečne akcije našeg tima je Sergej Milinković-Savić okružen dvojicom čuvara uspeo da uposli Adema Ljajića koji je iskoristio pravovremeni pas i odradio lakši deo posla.

Ali slavlje nije dugo trajalo, pošto je nakon samo nekoliko minuta kineski arbitar pokazao na belu tačku. Prilikom otklanjanja opasnosti iz svog kaznenog prostora se Jagoš Vuković oslonio na Ja Čeola koji je, čini se, prelako pao, ali je to bilo dovoljno za najstrožu kaznu. Čeol je bio precizan sa bele tačke i doneo izjednačenje nakon samo tri minuta.

U 73. i 82. minutu je Son Hju Min imao dve izuzetno dobre prilike i ponovo se pokazao kao najopasniji iz redova rivala Srbije, ali je na visini zadatka bio Marko Dmitrović.

JUŽNA KOREJA – SRBIJA 1:1 (0:0)

Južna Koreja (4-4-2): Čo – Čoi, Jang, J. Kim, M. Kim (od 82. Song Đu Kim) – Kvon (od 80. M. Li), Ko (od 70. Keun Ho Li), Ki, Jung – Li, Son. Rezerve: Đin Hejon Kim, Song Đu Kim, Go, Kvon, Đinsu Kim, Žeong, M. Li, Č. Li, Jeom, Džu Se Džon, Keun Ho Li, Žeong Hjeo Li. Selektor: Šin Te Jong.

Srbija (4-2-3-1): Stojković (od 46. Dmitrović) – Rukavina (od 91’ Aksentijević), B. Ivanović (od 68’ Veljkovića), Vuković, Obradović – Maksimović, Grujić – Ljajić, Milinković Savić (od 74’ Gaćinović), Živković (od 81’ Radonjić) – Prijović.

(Izvor: YouTube/GrandFootball)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter